9.11.16

Η μεγάλη ανατροπή...

Φωτογραφία: APΠροβάδισμα Τραμπ έναντι Κλίντον...

Αρχισαν να κλείνουν οι κάλπες στις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ, και τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν...
προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον, στις πολιτείες- κλειδιά.

Αϊντάχο, Λουϊζιάνα, Τέξας, Αρκάνσας (η θεωρούμενη ως πολιτεία του Μπιλ Κλίντον), Κεντάκι, Ιντιάνα, Μισισιπί, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί, Νότια και Βόρεια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Νεμπράσκα, Κάνσας, Ουαϊόμινγκ, Οκλαχόμα, Οχάιο, Μιζούρι και Μοντάνα κερδίζει ο Ντ. Τραμπ. Και η κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα πέρασε στον Ντ. Τραμπ προσφέροντας του ακόμα 29 εκλέκτορες.

Χαβάι, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Βιρτζίνια, Κονέκτικατ, Νέα Υόρκη, Βέρμοντ, Μέριλαντ, Ιλινόι, Ντελαγουέρ, Νιού Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ και η Περιφέρεια της Κολούμπια (D.C.), Όρεγκον και Νέο Μεξικό αποδίδονται στην Χίλαρυ Κλίντον. 

Συνολικά, προς το παρόν 244 εκλέκτορες κερδίζει ο Τραμπ και 215 η Κλίντον.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται 270 εκλεκτορικές ψήφοι για να κερδίσει κάποιος υποψήφιος την προεδρία.


Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εμφανίζεται να έχει μικρό προβάδισμα και στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με την  τοπική εκλογική επιτροπή. Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, ο Τραμπ κερδίζει το 48,43%, έναντι 48,11% της Κλίντον.


Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα η υποψήφια των Δημοκρατικών επικρατεί στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στην οποία κρίνονταν 55 εκλεκτορικές ψήφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: