16.11.16

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα παραλάβει το Νόμπελ...


δεν θα μπορέσει να παραστεί λόγω υποχρεώσεων...

Ο σπουδαίος ποιητής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν δεν θα ταξιδέψει στην Σουηδία για να παραλάβει το...
βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη Σουηδική Ακαδημία.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι έλαβε προσωπική επιστολή από τον 75χρονο Αμερικανό, στην οποία ανέφερε ότι «επιθυμούσε να παραλάβει το βραβείο του ο ίδιος, αλλά έχει άλλες υποχρεώσεις που καθιστούν την παρουσία του στην τελετή δυστυχώς αδύνατη».

Η Ακαδημία επεσήμανε ότι «σέβεται την απόφαση του Μπομπ Ντίλαν» και πρόσθεσε ότι η απόφασή του να μην ταξιδέψει στη Στοκχόλμη «είναι ασυνήθιστη, αλλά όχι η μοναδική. Το βραβείο είναι δικό του, του ανήκει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας: «Ανυπομονούμε να λάβουμε την ομιλία αποδοχής του βραβείου, την οποία πρέπει να κάνει εντός 6 μηνών» αρχής γενομένης από τις 10 Δεκεμβρίου.

Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν είχε παραλάβει επίσης η Αυστριακή λογοτέχνις και θεατρική συγγραφέας Ελφρίντε Γέλινεκ το 2004, επικαλούμενη πρόβλημα κοινωνικής φοβίας.

Θυμίζεται ότι τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του ο Μπομπ Ντίλαν ήταν «εξαφανισμένος» αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις. Μετά από επικρίσεις που δέχθηκε από μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας,  έδωσε συνέντευξη αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς... Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: