23.11.16

Τσίπρας: Δεν θα τον αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον φίλο του τον κ. Βενιζέλο...

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία - ΤΩΡΑ
Ο πρωθυπουργός για το "μέτωπο της λογικής".

-Η συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανέναν...
O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο "μέτωπο της λογικής" -οπως αυτοαποκαλείται δηλαδή- των Μητσοτάκη, Βενιζέλου, Θεοδωράκη.

Οπως...
είπε, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει το 4ο Μνημόνιο και γι' αυτό ζητά συνεχώς εκλογές. «Η κοινωνία κατάλαβε με ποιους είναι και ποιους εξυπηρετεί. Αυτό είναι "γινόμαστε μπανανία" και όχι μένουμε Ευρώπη».

«Με την ομιλία του ήταν σαν να λέει προς τους σκληρούς του ΔΝΤ μην υποχωρείτε κρατείστε γερά για να αναγκάσετε την κυβέρνηση να αποδιοργανώσει την αγορά εργασίας. Η θέση του είναι βαθιά αντεθνική. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων», πρόσθεσε.

«Δεν θα του γίνει το χατήρι, η αξιολόγηση θα κλείσει και η διαπραγμάτευση θα πετύχει. Είμαστε κοντά στην αναγκαία συμφωνία. Οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν αν υπάρχει η θέληση και η πολιτική βούληση για την τήρηση όλων όσων υπογράψαμε τον Αύγουστο του 2015 χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και αυτό είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τη Νέα Δημοκρατία».

Δεν θα τον αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον φίλο του τον κ. Βενιζέλο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε λύση για το θέμα του χρέους».



Η συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανέναν 

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σε ό, τι αφορά θέματα σεβασμού διεθνών συνθηκών, όπως αυτή της Λωζάννης δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τον απαράδεκτο ιστορικό αναθεωρητισμό, η Τουρκία να κατανοήσει ότι η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανένα στη διεθνή κοινότητα»

«Εμείς δεν θα αμφισβητήσουμε τα δεσμευτικά νομικά κείμενα που αποτελούν τους πυλώνες των σχέσεων μας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και σε κανένα να τα αμφισβητεί» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: