15.11.16

"Κινούμενη άμμος" ο ΔΟΛ...


Ανακοίνωση - χείμαρρος από την Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ...

Η Ανακοίνωση 

Η πρόσκαιρη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Όμιλο επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ και με τις μεθοδεύσεις που...
επιτεύχθηκε, ως προϊόν: τακτισμών της διοίκησης, αλλά και πρόθυμων να «βάλουν πλάτη», ουδόλως μεταβάλλει το τοπίο στον Οργανισμό, που είναι κινούμενη άμμος, με διαρκώς αυξανόμενη & συσσωρευμένη την οργή –αγανάκτηση των απλήρωτων εργαζομένων στον Όμιλο.

Μια σπίθα αρκεί για την έκρηξη ανεξέλεγκτων καταστάσεων…

Στο άκουσμα και μόνο της εξαγγελίας «στοχευμένων απεργιακών κινητοποιήσεων», η διοίκηση του ΔΟΛ, υποσχέθηκε, με επίσπευση κατά εννέα (9) ημερολογιακών ημερών, την εξόφληση οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων …μηνός Ιουλίου 2016, επί συνόλου τεσσάρων και πλέον μηνών έως σήμερα –μέσα Νοεμβρίου 2016.

Αναγκαία επιχειρηματική συνθήκη… η σιωπή των αμνών.

Χωρίς καμία περαιτέρω αναφορά ή “δέσμευση” από τη διοίκηση του Ομίλου, σχετικά με την επαναφορά της μισθοδοσίας του Προσωπικού –αλλά και των αμειβομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών συνεργατών, σε καθεστώς κανονικότητας –νομιμότητας.

Γεγονός, που στη παρούσα συγκυρία, έχει πλέον ελάχιστη έως μηδενική αξία για τους απλήρωτους εργαζόμενους, ένεκα αλλεπάλληλων προγενέστερων αθετήσεων των υποσχέσεων της διοίκησης, που αποδειχτήκαν κάλπικες.
Διά της διολισθήσεως, εξυπηρετούνται επιχειρηματικοί σχεδιασμοί- ζωτικός χρόνος –κατά την αντίληψη & πρακτική των οικονομικών manager-συμβούλων , για να δρομολογηθούν τα “τετελεσμένα”.

Ως μία εκ των παραμέτρων του επιχειρηματικού σχεδιασμού, είναι και η …. «σιωπή των αμνών».

Χωρίς τους “πληβείους” του Οργανισμού – η τελευταία Γεν. Συνέλευση.

Η από 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιηθείσα συνέλευση, που αποφασίστηκε η αναστολή των στοχευόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων(απόφαση προηγούμενης Γεν. Συνέλευσης του συνόλου του προσωπικού 09 Νοέμβριου 2016), έγινε χωρίς τη πρόσκληση – συμμετοχή των 2/3 των εργαζομένων του Ομίλου: διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών, οδηγών, κλητήρων κ.α , αποτελούμενη από συναδέλφους δημοσιογράφους εργαζόμενους κατά κύριο λόγο στις εφημερίδες “ΤΑ ΝΕΑ” & “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.

Οι «οικείοι» της εργοδοσίας συνδικαλιστές Μ.ΓΚΑΝΑΣ(ΕΠΗΕΑ), Γ.ΜΥΛΩΝΑΣ(ΕΤΗΠΤΑ) κ.λ.π, προεξόφλησαν τη δική τους προθυμία και διάθεση να … «βάλουν πλάτη» στο μεγάλο αφεντικό, «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία», ως συναντίληψη και των απλήρωτων –απόντων, από την συνέλευση των συναδέλφων μας.

Οφθαλμοφανώς- για άλλη μία φορά –εξυπηρετούντες επιχειρηματικές σκοπιμότητες στις παρυφές :καταγγελιών απλήρωτων συναδέλφων μας κατά συγκεκριμένων «εκπροσώπων» στο ΔΟΛ –ομοτράπεζων των προαναφερθέντων συνδικαλιστών, περί – αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας στη προώθηση αιτήσεων –προσφυγών για ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΔΟΛ κ.λ.π.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση όπως δημοσιεύεται στις typologies πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: