20.11.16

«Ζευγάρια» φωτιά…

Πολλά και… καυτά ζευγάρια, σε επίπεδο αντιπολιτευτικού λόγου, δημιούργησε η σκιώδης κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αρχής γενομένης από τους δύο...
εκπροσώπους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε στην κίνηση του Αλ. Τσίπρα να τοποθετήσει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ως κυβερνητικό εκπρόσωπο, βάζοντας απέναντί του τον Βασίλη Κικίλια, στέλεχος επίσης της νεότερης γενιάς. Ο Κικίλιας φέρεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του συστήματος της Πειραιώς ενώ θεωρείται από τα στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στην τηλεοπτική πίεση.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα δίδυμα είναι αυτό του Πάνου Καμμένου με τον Άδωνι Γεωργίαδη, ο οποίος ανέλαβε και σκιώδης υπουργός Άμυνας. Οι δυο τους έχουν στήσει ομηρικούς καυγάδες, από ένα σημείο και μετά ο Π. Καμμένος αρνείτο να βγει στο ίδιο παράθυρο με τον Γεωργιάδη ενώ πολλές φορές οι διαφορές τους έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια. Το μίγμα μοιάζει εκρηκτικό, ειδικά από τη στιγμή που θεωρείται βέβαιο πως ο Γεωργιάδης θα επιδιώξει να ακυρώσει την εικόνα του Υπουργού Άμυνας ως προστάτη των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει απέναντι στο Νίκο Παππά, πανίσχυρο υπουργό ψηφιακής πολιτικής, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η βουλευτής της Β' Αθήνας πάντως, παρά τα κατά καιρούς επικοινωνιακά φάλτσα, έχει επιδείξει μεγάλη συνέπεια και μεθοδικότητα σε ότι της έχει ανατεθεί.

Στα εξωτερικά, η σχολή των «καραμανλικών» θα βρεθεί απέναντι στους θιασώτες μιας πιο... πασοκικής γραμμής. Με άλλα λόγια, Γ. Κουμουτσάκος απέναντι στο Νίκο Κοτζιά. Ο πρώην διπλωμάτης αναλαμβάνει βαρύ έργο, δεδομένου ότι όλα τα μέτωπα, από το Κυπριακό και τα Σκόπια μέχρι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στον απόηχο της εκλογής Τραμπ, είναι ανοικτά.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που ανέλαβε τον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής απέναντι στον, γενικώς αποδεκτό, Γιάννη Μουζάλα. Ο βουλευτής της Β' Αθήνας μελετά το θέμα - όχι μόνον λόγω της θητείας του στο Υπ. Ναυτιλίας – δεν διστάζει να διατυπώσει αιχμηρό λόγο ενώ ήδη έσπευσε στη Χίο. Από την άλλη, ο Γ. Μουζάλας, εμφανίζεται μετριοπαθής και μέχρι τώρα έχει βγει αλώβητος από τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ενώ τα ενδιαφέροντα ζευγάρια είναι πολλά ακόμη, για κλείσιμο αυτό του Πάνου Σκουρλέτη με τον Μάκη Βορίδη, στα αλώνια του υπουργείου Εσωτερικών. Αμφότεροι μετωπικοί και με μηδενική διάθεση συμβιβασμού με τον πολιτικό τους αντίπαλο, το εν λόγω man to man προοιωνίζεται πολλές στιγμής έντασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: