28.11.16

Μπάρκας: Η ΝΔ θέλει να φέρει τέταρτο μνημόνιο...

αλλά οι εκλογές θα γίνουν το 2019...

Η χώρα χρειάζεται κανονικότητα, ομαλή πορεία μίας κυβέρνησης τετραετίας, αυτό επιδιώκουμε και αυτό λέμε σε όλους τους τόνους, ότι οι εκλογές θα γίνουν το...
2019 τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ.Τραπεζιώτη.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση επιδιώκει να ολοκληρώσει δύο βήματα, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ως τις 5 Δεκεμβρίου και παράλληλα τη διευθέτηση του χρέους όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους το Καλοκαίρι του 2015.

Με αυτές τις δύο κινήσεις θα ολοκληρωθεί μία δύσκολη πορεία και η χώρα θα περάσει σε μία άλλη κανονικότητα, με άλλη λογική, μειωμένο χρέος και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού προγράμματος υλοποιημένο, σημείωσε ο κ.Μπάρκας, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα σε μία άλλη κατάσταση, μία άλλη κατεύθυνση.

Θα πρέπει και οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι κάθε συμφωνία έχει δύο μέρη, η κυβέρνηση υλοποιεί -και με σημαντικό κόστος- το δικό της, θα πρέπει να είναι και αυτοί τυπικοί από την πλευρά τους, τόνισε, αντί να ανοίγουν θέματα που δεν περιγράφονται στη συμφωνία, κάτι που ξεπερνά τη λογική.

Σχολιάζοντας τις επιδιώξεις των πλέον ακραίων κύκλων των δανειστών για «μοντέλο εργασιακής ζούγκλας», σημείωσε ότι είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είχε να κάνει με το εργασιακό κόστος και οδήγησαν στην εγκατάλειψη των συλλογικών συμβάσεων και την μεγάλη μείωση του βασικού μισθού. «Δεν μπορεί να μην προστατεύεται η εργασία και ο εργαζόμενος στην Ελλάδα να είναι έρμαιο των εργοδοτών, όταν η εργασία προστατεύεται στο σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, προειδοποίησε εξάλλου ότι η ΝΔ θα είναι αυτή που θα φέρει το τέταρτο μνημόνιο, αν αναλάβει την εξουσία, όπως έφερε και τα προηγούμενα, μαζί με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην ίδια γραμμή.

«Θα κριθούμε όλοι, θα κριθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση από αυτά που λέει», είπε χαρακτηριστικά.

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αυτές έγιναν πριν ένα χρόνο, χρειάζεται κανονικότητα, ομαλή πορεία μίας κυβέρνησης τετραετίας, αυτό επιδιώκουμε και αυτό λέμε σε όλους τους τόνους, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019», επανέλαβε ο κ. Μπάρκας...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: