27.11.16

Στο κόκκινο η Ζάκυνθος...

Σύσκεψη για κήρυξη έκτακτης ανάγκης (βίντεο)...

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Ζακύνθου από τις σοβαρές καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και άφησαν πίσω τους έναν νεκρο.

Ο...
νεαρός άνδρας είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ και εντοπίστηκε 3 χλμ μακριά από το αυτοκίνητό του το οποίο βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο νησί, τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη, εξαιτίας των βουνών από σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους.

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στο χωριό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κλείσει, μετά από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων.Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Στο χωριό των Αμπελοκήπων, η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, αναγκάστηκε να απεγκλωβίσει οικογένεια ενώ πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: