14.11.16

Η Ελλάδα συνδετικός κρίκος...

Η Ελλάδα συνδετικός κρίκος Κίνας - ΕυρώπηςΚίνας - Ευρώπης...

Συμμετείχαν 160 ελληνικοί δήμοι, 4 επαρχίες και 14 πόλεις της Κίνας, καθώς και πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι - Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Πειραιάς να γίνει σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο της Ευρώπης».

Στο επίκεντρο του...

διεθνούς πολιτικοοικονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή. Αιτία η πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα, του υπουργείου Εσωτερικών και την αρωγή του Κινέζου πρεσβευτή στην Ελλάδα Ζου Ξιάο Λι.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 ελληνικοί δήμοι, 4 επαρχίες και 14 πόλεις της Κίνας, καθώς και πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στον χαιρετισμό του ο Κινέζος πρεσβευτής υπογράμμισε ότι «ο Δρόμος του Μεταξιού θα ξαναζωντανέψει και θα φέρει κοντά την Κίνα με την Ευρώπη με όχημα την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, επισήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας - Κίνας μέσω του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας είναι προς όφελος και των δύο χωρών, ενώ δύναται να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στους πολίτες. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού της Κίνας για τη Φιλία με Ξένες Χώρες, Σον Ζιγκ Βου, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν σφυρηλατήσει Ελλάδα και Κίνα, καθώς και στην ιστορική κοινή τους μοίρα, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της χώρας μας να βοηθήσει την Κίνα σε πολύ δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει, τονίζοντας ότι «κοινή βούλησή μας είναι η τοπική συνεργασία». Παράλληλα, εκθείασε τη συμφωνία της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά λέγοντας ότι είναι «ένα μοντέλο win-win που δομείται σιγά-σιγά». Η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που ανέπτυξε ο κ. Ψηνάκης με τους θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της Κίνας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Χώρα του Κόκκινου Δράκου, στο πλαίσιο  του μεγάλου ιδρυτικού φόρουμ της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, η οποία απαρτίζεται από 152 δήμους. Βασικός σκοπός της είναι η προώθηση και οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των επενδύσεων, αλλά και η διεκδίκηση-διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στην Αμφικτυονία συμμετέχουν δήμοι από όλη την Ελλάδα στους οποίους υπάρχουν επισκέψιμοι μουσειακοί ή και αρχαιολογικοί χώροι. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στο Πεκίνο...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο από το protothema.gr πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: