10.11.16

Ο μαραθώνιος της ΕΡΤ που έσωσε την τιμή της ενημέρωσης...

Παπαθανασίου - Ταλαμάγκας - Αλαφογιώργος - ΑγγελίδηςΣτα ιδιωτικά κανάλια πέθανε μαζί με το MEGA – Εξαίρεση ο ΣΚΑΙ...

Δύο συμπεράσματα προέκυψαν από την τηλεοπτική κάλυψη των αμερικανικών εκλογών: Ένα κακό και ένα...
καλό!


Το κακό είναι ότι οι ελληνικοί ιδιωτικοί σταθμοί, με εξαίρεση τον ΣΚΑΙ, απείχαν επιδεικτικά… αποδεικνύοντας, πρώτον, την οικονομική αδυναμία τους. Γεγονός που προβληματίζει και σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά δεν είναι της παρούσης. Δεύτερον, την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους να διαχειριστούν με τα μέσα που διαθέτουν την κατάσταση, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Γεγονός που επίσης προβληματίζει σε σχέση με τη στάση που κράτησαν στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά είπαμε δεν είναι της παρούσης. Και τρίτον ότι η ενημέρωση πέθανε μαζί με το MEGA!

Το καλό είναι ότι κόντρα στις προβλέψεις, κάτι αλλάζει στην ΕΡΤ προς το καλύτερο! Το παρατηρεί κανείς τους τελευταίους μήνες όταν προέκυπταν έκτακτα γεγονότα και ο μηχανισμός «ξυπνούσε» – κυριολεκτικά και μεταφορικά, ακόμη και μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, για να μεταδώσει τις εξελίξεις… Μία από τις κορυφαίες στιγμές – επίδειξης ενημερωτικών αντανακλαστικών, ήταν η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία.

Με τις αμερικανικές εκλογές όμως η ΕΡΤ έσωσε την τιμή της ενημέρωσης για λογαριασμό – συνολικά της τηλεόρασης, κρατικής και ιδιωτικής! Ευτυχώς που υπάρχει η ΕΡΤ κάτι τέτοιες στιγμές και ο τηλεθεατής διαθέτει ένα τηλεοπτικό αποκούμπι ενημέρωσης και μάλιστα υψηλού επιπέδου για την Ελλάδα της κρίσης. Διότι το προσφερόμενο προϊόν τη νύχτα της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η βαθμολογία αγγίζει το άριστα!

Η εκπομπή που συντόνιζε από νωρίς ο Γιώργος Αλαφογιώργος μέχρι τις 7:00 το πρωί της 9ης Νοεμβρίου, συνεπικουρούμενος από δημοσιογράφους του εξωτερικού δελτίου, με συνδέσεις στα επιτελεία των Τράμπ και Κλίντον που βρίσκονταν ο Νίκος Αγγελίδης και ο Φάνης Παπαθανασίου… Είχε συνεχή ροή αποτελεσμάτων, ρεπορτάζ, αναλύσεις από καλεσμένους που γνώριζαν σε βάθος το θέμα, συνδέσεις, ειδήσεις και αντιδράσεις από όλα τα μέτωπα, πρωτεύουσες, χρηματιστήρια… δηλαδή μία ολοκληρωμένη κάλυψη εφάμιλλη του μηχανισμού που διαθέτει ο φορέας και άξια για δημόσια τηλεόραση!

Ξεχωριστή αναφορά όμως, αξίζει στον διευθυντή της ΕΡΤ Βασίλη Ταλαμάγκα που έχει συμβάλει καθοριστικά το τελευταίο διάστημα στην κινητοποίηση του ενημερωτικού μηχανισμού και βρίσκεται πίσω από όλες τις έκτακτες μαραθώνιες μεταδόσεις… με αποτέλεσμα κι εχθές να ξενυχτήσει μαζί με τους συναδέλφους του και μάλιστα δίπλα τους στο στούντιο, αντί να προτιμήσει την άνεση του γραφείου του… συμβάλλοντας με αναλύσεις και ρεπορτάζ για τις αμερικανικές εκλογές, αλλά και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή μας – αντικείμενο που γνωρίζει πολύ καλά λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας… Όλοι μαζί λοιπόν, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, τόσο εχθές με το στοίχημα των αμερικανικών εκλογών όσο και το προηγούμενο διάστημα, έδειξαν ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην ΕΡΤ που αξίζει την προσοχή των τηλεθεατών...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: