4.11.16

«Βέβαιη» ότι θα κερδίσει την έφεση η Μέι...

Τερέζα Μέι
Βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση εμφανίζεται η Τερέζα Μέι μετά την «ταπεινωτική» απόφαση για τη βρετανική κυβέρνηση από το Ανώτερο Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία μόνο με την εγκριση του Κοινοβουλίου μπορεί να ενεργοποιηθεί το...
άρθρο 50 για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Η Σκωτία σκέφτεται το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την έφεση της κυβέρνησης, ενώ οι Ουαλοί προτρέπουν τον Λονδίνο να μην αμφισβητήσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε σήμερα ότι «το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο Ανώτατο Δικαστήριο, να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας εκεί και να την κερδίσουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα είμαστε σε θέση να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη καθορίσει».

Η έφεση εναντίον της χθεσινής ανατρεπτικής απόφασης κατά πάσα πιθανότητα θα εξεταστεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Σχολιαστές σημειώνουν ότι αν τελικά το θέμα έρθει προς συζήτηση στο βρετανικό Κοινοβούλιο, θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά του Brexit.

Παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις είναι η ανακοίνωση παραίτηση από το συντηρητικό βουλευτή Στέφεν Φίλιπς, ο οποίος επικαλέστηκε σημαντικές διαφορές στην άσκηση της πολιτικής μεταξύ του ίδιου και της κυβέρνησης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι με Μέρκελ και Γιούνκερ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα η Τερέζα Μέι.

Η ίδα επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της να ξεκινήσει τη διαδικασία για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας έως τα τέλη Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε  ότι ανάλογο θα είναι το μήνυμα της Μέι και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, παρότρυνε την Ε.Ε. να αγνοήσουν την απόφαση του Ανώτερου δικαστηρίου.

«Η βούληση του βρετανικού λαού είναι σαφής και αντικατροπτίζεται στην απόφαση της να προχωρήσει και να εξκινήσει τη διαδικασία. Και αυτό θα συμβεί. Είναι πολύ σημαντικό για τους Ευρωπαίους φίλους και εταίρους να προχωρήσουν για μια λύση, που θα είναι αποδοτική για όλους», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: