18.11.16

«Γαλάζιος» ανασχηματισμός...

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚαι μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό προ δύο εβδομάδων, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αναδομήσει και τη Ν.Δ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από ανθρώπους του...
περιβάλλοντός του, ο πρόεδρος του κόμματος θα προχωρήσει σήμερα σε «ανασχηματισμό» των επιτελικών στελεχών της Ν.Δ., ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στόχος, κατά τις ίδιες πηγές, να καταστεί δυνατή μια πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του εκτιμούν ότι οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά και θέλουν να φανεί ότι μια αποτελεσματική αντιπολίτευση δεν μπορεί παρά να γίνει αύριο μια ακόμη πιο αποτελεσματική κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής, τις οποίες άλλωστε η «Εφ.Συν.» έγραψε και προ δύο εβδομάδων, θέλουν να αλλάζει κατ’ αρχάς ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος και να αντικαθίσταται από τον βουλευτή Α’ Αθηνών Βασίλη Κικίλια. Περαιτέρω ονόματα δεν έγιναν γνωστά χθες, ενόψει και των σημερινών ανακοινώσεων, φαίνεται ωστόσο ότι η «τάση» του αρχηγού της Ν.Δ. είναι να τα αλλάξει όλα εντός του κόμματος, όπως ο ίδιος λέει στους στενούς του συνεργάτες.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να εμφανιστούν και κάποια νέα στελέχη από την ψηφιακή πλατφόρμα, την οποία άνοιξε πρόσφατα η Ν.Δ. με πρωτοβουλία Μητσοτάκη προκειμένου να ανανεωθεί το στελεχικό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή, κατ’ άλλους, να απαλλαγεί ο σημερινός αρχηγός από κάποιους που θεωρεί «βαρίδια». Εν αναμονή των αλλαγών και των αντιδράσεων που σίγουρα έπονται, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε χθες, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου και την ώρα που ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου απολογούνταν στον ανακριτή για το γνωστό σκάνδαλο, να επισκεφτεί το Αγιον Ορος.

Δηλώσεις Μητσοτάκη

Από εκεί δεν προέβη βεβαίως σε πολιτικές δηλώσεις, αφού άλλωστε είπε ότι επισκέπτεται τη Χερσόνησο του Αθω ως «απλός πολίτης». «Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας, είμαστε στο πλευρό σας, γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το Περιβόλι της Παναγιάς μας, με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του, μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους μοναχούς.

Στο Αγιον Ορος επισκέφτηκε τις Ιερές Μονές Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, όπου και διανυκτέρευσε. Ο κ. Μητσοτάκης, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Κ. Τσιάρα, τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μ. Λαζαρίδη, επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σχολίασε τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος, ως γνωστόν, ξέκοψε κάθε συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Το έπραξε όμως με tweet η τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη. «Βρήκα απρεπή τη χθεσινή δήλωση του Σόιμπλε για την Ελλάδα και την επίσκεψη Ομπάμα» έγραψε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ο σημερινός ανασχηματισμός εντός Ν.Δ. πάντως δεν αναμένεται να την περιλαμβάνει...

Αλίκη Μάτση

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: