24.11.16

Οταν δεν εκπέμπεις ακτινοβολία σταθερότητας...

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώνης Σαμαράς
... τότε δίνεις δικαιώματα...
Μπορεί χθες να μην αντάλλαξε κουβέντα με τον Κώστα Καραμανλή, σήμερα, όμως, ήταν λαλίστατος. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εμφανίστηκε... -αλίμονο- προβληματισμένος με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Είπε, πως, για πρώτη φορά οι δύο γειτονικές χώρες (Τουρκία και Αλβανία) εγείρουν με τόση ένταση και την ίδια στιγμή ζητήματα όπως για την Συνθήκη της Λωζάννης ή την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Ιονίου και του λεγόμενου «τσάμικου». Στην ερώτηση δε αν ο ίδιος εκτιμά πως οι κινήσεις των κ.κ. Ταγίπ Εντογάν και Εντι Ράμα συνδέονται με την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης είπε πως «όταν δεν εκπέμπεις ακτινοβολία σταθερότητας τότε δίνεις δικαιώματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή αναφορά του κ. Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε πως είναι λογικό όταν μια κυβέρνηση συμπιέζεται από τα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τα νέα επώδυνα δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα να σκέφτεται τις εκλογές. 

Αναφορικά με το Κυπριακό εξήγησε ότι οι συζητήσεις ποτέ δεν σταματούν και τόνισε ότι το ζήτημα του εδαφικού είναι κορυφαίο.

Τέλος, σχολίασε πως η διεθνής σκακιέρα ανακατατάσσεται, πως η Αμερική βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη σε προεκλογική... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: