22.11.16

Άνγκελα Μέρκελ: Αυτή είναι ζωντανή…


Ήταν 22 Νοεμβρίου 2005, ακριβώς 11 χρόνια πριν δηλαδή όταν η πάλαι ποτέ καθηγήτρια Αγγλικών και Λατινικών Άνγκελα Μέρκελ γίνονταν για...
πρώτη φορά επικεφαλής του Γερμανικού κράτους, εξελισσόμενη μέσα στα χρόνια σε πανίσχυρα σιδηρά Κυρία της Ευρώπης και από τότε έγινε η γυναίκα που έβλεπε τα χρόνια αλλά και τους ηγέτες να περνούν και αυτή να παραμένει κραταιά και πλέον να διεκδικεί την τέταρτη θητεία της. 

Ατελείωτη η λίστα με τους ηγέτες που η Μέρκελ είδε, διαπραγματεύτηκε, φίλησε, αγκάλιασε και ενώ τώρα αυτοί είναι στα...αζήτητα, εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη, στοχεύοντας πιθανότατα, αν επανεκλεγεί και σε ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Είναι η ίδια η Μέρκελ που έβλεπε τους προηγούμενους μήνες την δημοφιλία της να καταρρακώνεται λόγω του προσφυγικού, αλλά και να ακούει φήμες για αποχώρησή της από την πολιτική και σταδιακά να ανεβαίνει ξανά στα μάτια των Γερμανών, που της έδωσαν τελικά και την δύναμη να υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για την Καγκελαρία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τελευταία δημοσκόπηση της Bild την θέλει να συγκεντρώνει το 55% των ψήφων των Γερμανών, που δήλωσαν ότι την θέλουν ξανά για Καγκελάριο.

Στην αντίπερα όχθη, οι ηγέτες που διαπραγματεύτηκαν μαζί της... απλά δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον πολιτικό χάρτη...

Ούτε ένα, ούτε δύο τα παραδείγματα...

Αβρό χειροφίλημα από τον Ζακ Σιράκ το 2006. Ο Σιράκ αποσύρθηκε εντελώς από την πολιτική το 2007...

Αγκαλιές και φιλιά και με τον επόμενο Γάλλο πρόεδρο: Τον Νικολά Σαρκοζί, με τον οποίο αγωνίστηκαν για το ευρώ, αλλά τι σύμπτωση... Και αυτός πήγε στο σπίτι του το 2012. 

Αγκαζέ με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 2008. Και αυτός εν μέσω σκανδάλων και αποδοκιμασίας παρέδωσε την θέση του το 2011.

Πολύ καλές σχέσεις είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, τον οποίο είδε να αποχωρεί το 2011. 

Ιδιαίτερους δεσμούς είχε η Γερμανίδα καγκελάριος και με τον μέχρι πρότινος Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. 'Ομως το δημοψήφισμα για το Brexit ήρθε και τους κατέστρεψε.... 

Και να μην ξεχάσουμε φυσικά και τους δικούς μας... Παπανδρέου και Σαμαρά, με τους οποίους είχε και στενότατες σχέσεις και λόγω μνημονίων...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: