22.11.16

Πρακτορείο Ανατολού: Προσεχώς θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί το Κυπριακό...

Πρακτορείο Ανατολού: Προσεχώς θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί το Κυπριακό
Μετά το αδιέξοδο στο Μον Πελερέν μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι...
τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε πως θα συνεχιστεί η όλη διαδικασία σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται ότι ο σημαντικότερος λόγος που δεν έληξαν σε συμφωνία οι δυο πλευρές οφείλεται τόσο στην ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και την ελληνική κυβέρνηση. Αφενός γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης, έθεσε θέμα εδαφικό προκειμένου να διασφαλίσει εδάφη στα οποία θα επιστρέφουν 92 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι. Αφετέρου, γιατί η Ελλάδα έθεσε το θέμα των εγγυήσεων. Και ενώ το κλίμα τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στις δυο πλευρές έδειχνε ότι ενδέχεται να υπάρχει λύση, τελικά το θέμα "πάγωσε" και προσεχώς θα γνωρίζουμε και ποια εξέλιξη θα πάρει η διαδικασία.

Το πρακτορείο Ανατολού, υποστηρίζει ότι οι ελληνοκυπριακές αξιώσεις είναι υπερβολικές τονίζοντας το αίτημα της Κύπρου διασφαλιστούν εδάφη στα οποία να επιστρέφουν στο βόρειο τμήμα του νησιού 92 χιλιάδων Ελληνοκύπριοι όταν οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: