11.11.16

Ο «έρωτας» στη σκιά του διαγωνισμού...

 Έρωτας των τηλεοπτικών αδειών...

Που βοήθησε να μειωθεί η απόσταση κυβέρνησης και ΝΔ για να συσταθεί το ΕΣΡ...

Περισσότερο ενδιαφέρον και από το αλισβερίσι στο παρασκήνιο μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, προκειμένου να καταλήξουν στην πολυπόθητη συμφωνία για να συσταθεί το ΕΣΡ…
Παρουσιάζει ένας «έρωτας» που φαίνεται ότι αναπτύχθηκε στη σκιά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες! Και για να προλάβουμε τυχόν παρεξηγήσεις, ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι δεν πρόκειται για ερωτική συνεύρεση μεταξύ προσώπων, αλλά για ένα πολιτικό-μιντιακό φλερτ που έχει φουντώσει ανάμεσα σε δυο πλευρές, με ορατό κίνδυνο να τινάξει στον αέρα παραδοσιακές ισορροπίες, προκαλώντας σύρραξη επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, δίχως προηγούμενο!

Στην ουσία είναι ένας ετερόκλητος «έρωτας» που έφερε κοντά δυο πλευρές… εκ των οποίων η μία εκφράζει επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ και η άλλη ισχυρά πολιτικά συμφέροντα με θεσμική μάλιστα, υπόσταση!

Με άλλα λόγια η μία πλευρά αναγνώρισε τα λάθη της, ως αποτέλεσμα των υποσχέσεων που έδωσε για τη δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει… και συμμερίστηκε τις ανησυχίες της άλλης πλευράς να πέσει θύμα ξαφνικά μιας οικονομικής απειλής που θα μπορούσε να αποφευχθεί… και υποχώρησε!

Πάντως οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αυτού του παράδοξου «φλερτ», ισχυρίζονται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μειωθεί σημαντικά η απόσταση κυβέρνησης και ΝΔ και τελικά να συμφωνήσουν στη σύσταση της ανεξάρτητης αρχής!

Ευλόγως λοιπόν θα αναρωτηθεί κανείς, «Δηλαδή η σύσταση του ΕΣΡ ήταν προϊόν συναλλαγής»; Η απάντηση είναι, «Όχι»! Διότι η συναλλαγή είναι μια βαριά έννοια που προϋποθέτει ένα δούναι και λαβείν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ανεκτό από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης… Αντίθετα, είναι κατάκτηση η συνεννόηση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων όταν διαπιστώνουν ότι έχουν προκαλέσει με τη στάση και τις επιλογές τους αδιέξοδο στην εύρυθμη λειτουργία μιας αγοράς, όπως είναι αυτή των media και παραμερίζουν τις διαφορές τους για να μην αποτελειώσουν έναν κλάδο που έχει πληγεί όσο κανένας από την οικονομική κρίση. Άρα το να αφουγκραστούν τις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς και να υποχωρήσουν στις πιέσεις που δέχονται για να ξανα-λειτουργήσει ομαλά, το λες και πράξη ευθύνης (κι ας είναι αποτέλεσμα ενός ετερόκλητου «έρωτα» που θέλεις να τον προστατεύσεις)!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: