9.11.16

Ο Τραμπ και το Αμερικανικό Όνειρο...

Το σοκ -που τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλο- από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Ίσως και...
μερικές εβδομάδες.

Θέλω να σταθώ μόνο σε δύο-τρία σημεία της επινίκιας ομιλίας του, δηλωτικά του τι πρεσβεύει και ενδεχομένως πώς το εξέλαβαν τα εκατομμύρια των Αμερικανών που τον ψήφισαν. Διότι, ακόμη και όταν οι επικοινωνιακοί σύμβουλοί του προσπάθησαν να τον «μαζέψουν», ποτέ δεν έκρυψε ποιος πραγματικά είναι.

1) «Κάθε Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα». Σίγουρα στα μάτια πολλών ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι η επιτομή του Αμερικανικού Ονείρου: Πλούσιος και θρασύς, πετυχαίνει όλα όσα θέλει διά της επιβολής. Οι όμορφες γυναίκες δεν του έλειψαν ποτέ -ακόμη και αν κάποιες προσπάθησε να τις κατακτήσει ακόμη και παρά τη θέλησή τους.

2) «Θα συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη που θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά με μας». Ήτοι, «όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», όπως είχε πει και ο Τζορτζ Μπους, διατυπωμένο με πιο εύσχημο τρόπο.

3) «Υπόσχομαι σε κάθε πολίτη πως θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών». Κοινοτοπία μεν, αλλά «ξέχασε» να επαναλάβει τα γνωστά περί μεταναστών, τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, περί Μουσουλμάνων εχθρών του έθνους και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.

Ο Μεγάλος Θεός της Αμερικής να μας σώσει όλους...

Αρχοντία Κάτσουρα - efsn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: