19.11.16

Στη Χίο ο Μπαλάφας...

μετά την επίθεση στον καταυλισμό της Σούδας...

Η άμεση αποσυμφόρηση του προσφυγικού πληθυσμού που βρίσκεται στη Χίο, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και...
η ενίσχυση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας από την παραβατικότητα, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, που επισκέφτηκε το νησί, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. 

Ο κ. Μπαλάφας πήγε στη δομή φιλοξενίας στη Σούδα και στη συνέχεια συναντήθηκε, στο Δημαρχείο της Χίου, με τον δήμαρχο, Μανώλη Βουρνού, αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ είχε στη συνέχεια συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Η παρουσία μου σήμερα εδώ δηλώνει το ενδιαφέρον της πολιτείας για το τι συμβαίνει στην Χίο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και να συζητήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο και να δουλέψουμε για την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Μπαλάφας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας πως η «πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμένο και ευγενή λαό της Χίου, να τρομοκρατούν και να προχωρούν σε ξυλοδαρμούς ανθρώπων στο όνομα της άποψής τους και του μίσους που μπορεί να έχουν για οτιδήποτε διαφορετικό. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό».

Ο κ. Μπαλάφας επανέλαβε την πρόταση της πολιτείας, «να αντικατασταθεί η δομή φιλοξενίας, στη Σούδα, που έχει αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά, από έναν χώρο έξω από την πόλη, στην περιοχή του λεγόμενου ΧΑΔΑ... εάν πάρουμε το "πράσινο φως" από τη δημοτική αρχή... Εκεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει εξασφαλίσει τα χρήματα, πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, για να υπάρχουν πολύ καλύτερες συνθήκες και οι υπηρεσίες να μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά για τους πρόσφυγες»...

thepressproject.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: