16.11.16

Τζανακόπουλος για επίσκεψη Ομπάμα: Βγαίνουμε από την απομόνωση...

Ενημέρωση για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, ο πρόεδρος Ομπάμα «τόνισε σαφώς πως...
η λιτότητα δεν μπορεί να φέρει ευημερία». Εδώ υπογράμμισε τις σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν, τονίζοντας πως είναι σε θετικής κατεύθυνση. «Ως κυβέρνηση στεκόμαστε στην αναγνώριση των προσπαθειών για το προσφυγικό» είπε ακόμα, ενώ αναφερόμενος στη σημειολογική σημασία της επίσκεψης επεσήμανε πως είναι «παγκόσμιας σημασίας γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνεται από την κάλυψη του διεθνούς τύπου».

«Αποδεικνύεται πως έχουμε φύγει από την απομόνωση των μνημονιακών χρόνων και καθίσταται πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση» συνέχισε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Τζανακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέχρι τις 5 Δεκέμβρη θα έχουμε καταφέρει να κλείσουμε την αξιολόγηση και στη συνέχεια να μπούμε στην ποσοτική ανάλυση και να συζητήσουμε για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Απέφυγε ωστόσο να κάνει σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος [σ.σ. «κακή υπηρεσία για τους Έλληνες η μείωση χρέους»]. «Το χρονοδιάγραμμα για το χρέος πρέπει και μπορεί να τηρηθεί», αρκέστηκε να πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: