16.11.16

Σόρος και Δημοκρατικοί κηρύσσουν τον πόλεμο στον Τραμπ


Ποιος είναι ο στόχος τους...

Μπορεί  μέχρι το βράδυ των εκλογών η νίκη να θεωρούνταν στο «τσεπάκι» της Χίλαρι, ωστόσο, η κάλπη...
ανέδειξε νικητή τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο και πλέον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δημοκρατικών πρόκειται να ξεθεμελιώσει δεδομένα ετών που έφεραν την υπογραφή τους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Bild, οι Δημοκρατικοί έχουν «ριχτεί» στη μάχη «εξουδετέρωσης» του Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την αποχώρηση του από τον  Λευκό Οίκο το αργότερο μέχρι την επόμενη εκλογή προέδρου δηλαδή το 2020.

Ένας εξ’ αυτών είναι και ο 86χρονος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 25 δισ δολαρίων εξαπλάσια εκείνης του ρεπουμπλικάνου κροίσου.

Να σημειωθεί ότι ο  Τζορτζ Σόρος αποτέλεσε έναν εκ των βασικότερων χορηγών της προεκλογικής καμπάνιας την Χίλαρι Κλίντον, ξοδεύοντας το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων και διαφόρων υποψηφίων γερουσιαστών και βουλευτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Bild, από την Κυριακή, οι Δημοκρατικοί σβήνουν και γράφουν κεκλεισμένων των θυρών στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental πιθανά σενάρια της μελλοντικής του στρατηγικής, μια συνάντηση που διοργανώνει η «Democracy Alliance».

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση των Δημοκρατικών μεταξύ άλλων συμμετείχαν και εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών, όπως  η 76χρονη Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η 67χρονη γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, καθώς και ένα απ' τα ανερχόμενα αστέρια του κόμματος, ο 53χρονος αφροαμερικανός, μουσουλμάνος βουλευτής απ' τη Μινεσότα Κηθ Έλισον, που διεκδικεί την προεδρία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής.

Ένα απ' τα σημαντικότερα θέματα στην ατζέντα της τριήμερης συνόδου κορυφής ήταν οι ενδιάμεσες εκλογές του 2018, όταν οι Αμερικανοί θα κληθούν να ψηφίσουν για τις 435 έδρες της Βουλής,  33 (από τις 100) έδρες στη Γερουσία, αλλά και 36 απ' τους 50 κυβερνήτες.

Ακόμη, στόχος των Δημοκρατικών αποτελεί η μετακίνηση της εκκρεμούς εξουσίας προς το μέρος τους, περνώντας έτσι στο επόμενο βήμα, την αποδυνάμωση της προεδρίας Τραμπ.

Τι είναι η Democracy Alliance

Η Democracy Alliance ιδρύθηκε το 2004 από τον Τζορτζ Σόρος με σκοπό να αποτρέψει μια επανεκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Για να γίνει κάποιος μέλος αυτής της κλειστής λέσχης θα πρέπει να συνεισφέρει τουλάχιστον 200.000 δολάρια ετησίως σε δωρεές συν 30.000 δολάρια για τέλη συμμετοχής. Από της ιδρύσεώς του υπολογίζεται ότι έχει διαθέσει μισό δισ. δολάρια για τη στήριξη των Δημοκρατικών υποψηφίων προέδρων και γερουσιαστών στην Αμερική. 

Δύο απ' τα επιφανέστερα μέλη της λέσχης δίπλα στο Σόρος είναι: O δισεκατομμυριούχος hedge fund manager Tομ Στάγερ και ο επίσης δισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων Ντόναλντ Σάσμαν, που διέθεσε 21 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: