7.11.16

Επανέρχεται η Επιτροπή Αλήθειας...


Με τη μορφή του Σωματείου...

Την επανασύσταση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος με τη μορφή σωματείου ανακοίνωσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα, δηλώνοντας...
μάλιστα ότι η επιτροπή θα παραστεί ως πολιτική αγωγή (σ.σ. κατά του κατηγορουμένου) στη δίκη για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα οργανώσει και δημόσιες ακροάσεις για να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με το χρέος και τα μνημόνια.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η Επιτροπή Αλήθειας που είχε συσταθεί από τη Βουλή επί δικής της προεδρίας είχε τεκμηριώσει τον παράνομο χαρακτήρα του ελληνικού δημοσίου χρέους. Όπως είπε όμως, ύστερα από τις τελευταίες εκλογές η Επιτροπή διαλύθηκε και υπέστη «διωγμό και καταδίωξη» καθώς αφαιρέθηκαν τα πορίσματα από τη Βουλή, κλειδώθηκαν τα γραφεία της και κατασχέθηκαν τα αρχεία.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να συνεχίσουν συγκροτώντας μια νέα επιτροπή με τη μορφή σωματείου και θα βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας με στόχο την αποτύπωση της αλήθειας και τη διεκδίκηση της διαγραφής και μη αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, καθώς το τελευταίο δεν έχει συγκροτηθεί νόμιμα από το λαό, παρότι κυβέρνηση και δανειστές κάνουν ότι μπορούν για να συγκαλύψουν την πραγματικότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα μετέχει στην Επιτροπή έχοντας ιδιαίτερο ρόλο στον συντονισμό με ανάλογες χώρες, είπε χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι να εκθέσουμε τους μηχανισμούς που παράγουν κοινωνική δυστυχία. Η επιτροπή μας δημιουργεί ανησυχία σε όσους μας θεωρούσαν ως μια ενόχληση, μια απειλη για την κυβερνητική πολιτική. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Είμαστε μια τελείως ανεξάρτητη προσπάθεια, δεν λογοδοτούμε σε κανέναν πολιτικό προϊστάμενο και είμαστε ανοιχτοί σε όλους του πολιτικούς χώρους».  

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:
Η νεοσυσταθείσα Επιτροπή έχει στόχο να τεκμηριώσει τον παράνομο χαρακτήρα του χρέους και να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Στα άμεσα βήματα περιλαμβάνεται η σύνταξη δύο πορισμάτων σχέση με το χρέος, ένα για το ρόλο των τραπεζών και ένα δεύτερο για το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ θα εξετάσει και το ζήτημα της υπερχρέωσης των ιδιωτών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο protothema πατώντας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: