25.11.16

Διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στην Ήπειρο...

Την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες επιχειρεί να ενισχύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ήπειρο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί τον...
κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, ενώ, στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ δήλωσε «η στιγμή μας θα έλθει σύντομα».

Η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι «δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα». Οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την αναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα σήμαινε εκλογές και τέταρτο μνημόνιο», έβαλε και επισήμως το θέμα των εκλογών στο τραπέζι.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη της 'Αρτας, όπου θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ 'Αρτας, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Du Lac» στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη υπήρχε αρχικά προγραμματισμένη περιοδεία στη Θράκη. Η περιοδεία τελικώς αναβλήθηκε καθώς, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της Πειραιώς, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρότι γνώριζε για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να περιοδεύσει στην περιοχή τις ίδιες ημερομηνίες».

Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει και στις πρόσφατες δηλώσεις του Έντι Ράμα, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιήσει πιο έντονο εθνικό τόνο στην προσπάθειά του να επαναπροσεγγίσει εκλογικό κοινό που έχει απομακρυνθεί από το κόμμα του.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, η βασική πηγή ανησυχίας την οποία ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι η Τουρκία, η οποία «ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είναι απρόβλεπτη». Κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος Ερντογάν με τις συνεχείς δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητεί μονομερώς το διεθνές συμβατικό θεμέλιο της ισορροπίας στην περιοχή μας, καθώς και των διμερών σχέσεων. «Και οι απαράδεκτες αυτές τοποθετήσεις προκαλούν σοβαρό προβληματισμό και προσθέτουν ακόμα μια εστία ανησυχίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή», σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς. Επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, πέραν της παταγώδους αποτυχίας της στον οικονομικό τομέα, προκαλεί μια γενικότερη ανησυχία στους πολίτες αναφορικά με το διεθνή ρόλο της χώρας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: