3.11.16

Βούτσης: Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις...

Βούτσης: Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις 
O Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση των δύο επίμαχων τροπολογιών, ανέφερε, πως, «παρεξηγήθηκε ο κ. Παππάς επειδή σε συνέντευξή του είπε...
ότι οι άδεις πρέπει να είναι 4»Και πρόσθεσε: «Εγώ από εδώ λέω ότι πρέπει να είναι 3 γιατί τόσες ανέφεραν τα ντοκουμέντα που έδειχνα στο παρελθόν όσοι σήμερα προΐστανται στις ενώσεις καναλιών».
  «Προφανές ότι το εύρος συχνοτήτων χωρά περισσότερα κανάλια. Τελικά μπορεί να είναι παραπάνω. Αυτό μπορεί να προκύψει από την συζήτηση ή την γνωμοδότηση ή την τελική απόφαση του ΕΣΡ. Όμως εμείς θα ξεκινήσουμε αυτό το διάλογο με τις συγκεκριμένες απόψεις που έχουμε». 

  «Δεν μπορούν να επιβιώσουν 16 κανάλια στην Ελλάδα αν θέλουμε να έχουν 400 εργαζόμενους και να μην επικρατούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας» ωστόσο δεν εξήγησε τι θα γίνει με εκείνους τους εργαζόμενους που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας λόγω του «μαύρου» που αναπόφευκτα θα προκαλέσει μια απόφαση για 4 ή 3 τηλεοπτικές άδειες.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο είπε ότι «πρέπει να πάμε άμεσα σε ΕΣΡ» για να υποστηρίξει ότι οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν συνδράμουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης. «Η μια τροπολογία που ορίζει ο αριθμός των καναλιών θα απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ δεν συναντά αντιρρήσεις. Για την άλλη και σε σχέση με το κατάργηση και αναστολή! Μας λένε η αναστολή να γίνει κατάργηση. Ποιου πράγματος; Του καταργημένου; Μέσα λεει ότι ισχύει μόνο για την πρώτη εφαρμογή αρα δεν υπάρχει ζήτημα για ισχύ σε 2ο  ή 3ο διαγωνισμό. Για λόγους νομικούς και προβλέψεων μπαίνει η έννοια της αναστολής», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δεν διαθέτει πλέον ούτε «φύλλο συκής» για να εμποδίσει την συγκρότηση του ΕΣΡ και πρόσθεσε ότι «Το σήμα που δόθηκε ότι θα προχωρήσει το πολιτικό σύστημα έξω από λογικές υποταγής σε οικονομικά συμφέροντα και λογικές ότι θα αποφασίζει το δικαστικό σώμα για τους πολιτικούς πρέπει να διατηρηθεί. Τις ευθύνες και αποφάσεις θα τις πάρουμε εμείς ακούγοντας πλήρως τι λενε οι δικαστικοί και τι σκοπούς έχουν τα συμφέροντα. Θα υπάρξει αρμονική συνεργασία με το ΕΣΡ».

Νωρίτερα δε είπε ότι  «θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να έχει συμβιβαστεί όπως το έκαναν θέλοντας και μη υπουργοί πρωθυπουργοί επι τόσα χρόνια. Θα μπορούσε εύκολα να συμβιβαστεί μπροστά σε μια δύσκολη πορεία της χώρας. Ποιος θα μας έλεγε τι από το πολιτικό προσωπικό αν είχαμε συμβιβαστεί. Αν δηλαδή με ορισμένους καναλάρχες κάναμε τις άτυπες συμφωνίες για την στήριξη της πολιτικής μας και της κυβέρνησης αυτά τα δύσκολα χρόνια με ανταποδοτικότητα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για όλο το πολιτικό σύστημα ότι δηλώθηκε προς όλους, ευθαρσώς, ότι χρειάζεται διαγωνιστική διαδικασία που δεν έγινε επι χρόνια. Αυτό είναι ένα όπλο για όλους και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που ακολουθήθηκε μια διαδικασία που έφερε αυτό το αποτέλεσμα ώστε όλοι όσοι εκπέμπουν να είναι ελεγχόμενοι για όλους τους όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: