24.11.16

24ωρη απεργία της ΠΝΟ...

Δεμένα πλοία στο λιμάνιΑντιμέτωπος μ’ ένα σοβαρό αδιέξοδο, που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους εφοπλιστές και τους συνδικαλιστές της ναυτεργασίας, βρίσκεται ο...
νέος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ποντοπόρο ναυτιλία που έχει να ανανεωθεί από το 2010, αλλά και μια σειρά άλλων σοβαρών εργασιακών προβλημάτων δυναμιτίζουν τις σχέσεις των δυο πλευρών.

Οι ναυτεργάτες, αντιδρώντας στα πιο πάνω ζητήματα και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της θεσμοθετημένης σύμβασης εργασίας, αλλά και σε θέματα που αφορούν τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις στις διεθνές γραμμές, την κοινωνική ασφάλιση, την υπερφορολόγηση, την ανεργία, την κατάσταση στο ΝΑΤ, «δένουν» τα πλοία για 24 ώρες στα λιμάνια της χώρας σήμερα (Πέμπτη) μετά την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας από την ΠΝΟ.

Ο Π. Κουρουμπλής, που ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των ναυτεργατών τη Δευτέρα σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο υπουργείο, φαίνεται ότι προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν θα παίξει παιχνίδια σε βάρος του συνδικαλισμού, δήλωσε ότι έχει μελετήσει το υπόμνημα της Ομοσπονδίας και υποσχέθηκε πνεύμα καλοπροαίρετης συνεργασίας με τους συνδικαλιστές, ώστε να βρεθούν σημεία συμφωνίας και να προωθηθούν και από τις δύο πλευρές.

Εκανε, επίσης, γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή που θα αφορά και θέματα ναυτικών, το οποίο θα τεθεί εγκαίρως υπόψη των εκπροσώπων των ναυτεργατικών οργανώσεων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: