27.11.16

Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών...

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) μετά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή.

Η διοίκηση της...

Ομοσπονδίας αφού διαπίστωσε για ακόμη μία φορά ότι «τα υφιστάμενα ζωτικά και καίρια προβλήματα του κλάδου οξύνονται, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας», αποφάσισε την πραγματοποίηση και νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση της ΠΝΟ κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε και θέμα για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών. Ξεκαθαρίζει  ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών  προς το δυσμενέστερο θα συναντήσει την οξύτατη αντίδραση του κλάδου και τονίζει ότι η ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος επιβάλλει την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών και όχι την αύξησή της.

«Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, έχουν υποστεί εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν και νέα. Και αυτό καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι αρμόδιοι φορείς»...


Χριστίνα Παπασταθοπούλου, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: