11.11.16

Γρήγορη στροφή 180° έκανε ο Τραμπ...


 Αφού έκανε λόγο για «επαγγελματίες διαδηλωτές» που «υποκινούνται από μέσα ενημέρωσης», μέσα σε...
εννέα ώρες ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε γνώμη για όλους αυτούς που έχουν κατέβει στο δρόμο εναντίον του και μόνο "μπράβο" δεν τους είπε.

Στο πρώτο μήνυμα του ο Τραμπ και λίγο μετά την «φιλική» συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, θυμίζοντας την διχαστική προεκλογική του ρητορική είχε γράψει στο Twitter: «Μόλις είχα μια πολύ ανοιχτή και επιτυχημένη προεδρική εκλογή. Τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα media διαμαρτύρονται. Πολύ άδικο».

Λίγες ώρες  αργότερα το μήνυμα «διορθώθηκε» για να φανεί ο νέος πρόεδρος περισσότερο... προεδρικός- «ηγέτης» όλων των Αμερικανών: «Μου άρεσε το γεγονός ότι μικρές ομάδες διαδηλωτών χθες βράδυ είχαν πάθος για την σπουδαία χώρα μας. Ολοι θα ενωθούμε και θα είμαστε υπερήφανοι!»

Η στροφή του νέου προέδρου είναι ενδεικτική των εντάσεων που είχαν δημιουργηθεί εντός του προεκλογικού αρχηγείου του, σημειώνουν οι FT, όταν οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να ελέγξουν τα ξεσπάσματα οργής του υποψήφιου τους, που εκδηλώνονταν και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι New York Times είχαν γράψει ότι οι επικεφαλής της εκστρατείας του είχαν φθάσει στο σημείο να του πάρουν τον έλεγχο του λογαριασμού του στο Twitter μετά την ανάρτηση μερικών εμπρηστικών μηνυμάτων. Και πολλοί θεωρούν ότι η γρήγορη αλλαγή μέσα στη νύχτα δείχνει ότι- παρά τις συμφιλιωτικές διακηρύξεις στην επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο - οι ημέρες της οργής δεν έχουν ακόμα περάσει.



Οταν ο Τραμπ καλούσε τον κόσμο να... επαναστατήσει

Πολλοί θυμίζουν ότι ο Τραμπ μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ από τον Μπαράκ Ομπάμα το 2012 είχε χαρακτηρίσει την διαδικασία «μεγάλη απάτη και παρωδία»:

«Το Κολέγιο των Επιτρόπων είναι καταστροφή για την Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. θα πρέπει να διαδηλώσουμε στην Ουάσιγκτον και να σταματήσουμε αυτή την παρωδία. Η χώρα μας είναι απολύτως διαιρεμένη!»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο efsyn.gr πατώντας ΕΔΩ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: