1.10.16

Μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι...

 Φόβοι Ρωσίας για συνέπειες από την αμερικανική επιθετικότητα...
Είναι γνωστό ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις αντιμαχόμενες πλευρές στον πόλεμο της Συρίας, με τη Μόσχα να έχει δηλώσει στήριξη στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και τη Ουάσιγκτον να τάσσεται στο πλευρό των...
ανταρτών που μάχοναι για την πτώση του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τις θέσεις των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ ο στρατός σφυροκόπησε με πυρά πυροβολικού το παλιό τμήμα της πόλης στη διάρκεια μεγάλης επίθεσης.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, βορείως του Χαλεπίου.

Πηγή του στρατού δήλωσε στα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις τους, εξέλιξη, την οποία αμφισβητούν οι αντάρτες, που δηλώνουν ότι απέκρουσαν νέα μεγάλη επίθεση.  

Όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS), το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μιας βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο. Αυτό το ιατρικό ίδρυμα καθώς και ένα άλλο είχαν ήδη γίνει στόχοι βομβαρδισμών την Τετάρτη.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε εξάλλου πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη τη νύκτα ακούγονταν ο θόρυβος από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χάλαμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και στη βόρεια συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα.

Η Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι βρίσκεται πάνω στη γραμμή διαχωρισμού που διαιρεί από το 2012 το φιλοκυβερνητικό, δυτικό τμήμα του Χαλεπιού από τον ανταρτικό, ανατολικό τομέα, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: