Μόνο για την πρώτη δόση ο έλεγχος «πόθεν έσχες» των καναλαρχών...
Τέλος στα σενάρια για τις θεματικές άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς έβαλε ο Νίκος Παππάς.
Μιλώντας στον "Real FM", ο υπουργός Επικρατείας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι θεματικές άδειες θα μας απασχολήσουν στο...
πολύ απώτερο μέλλον», εξηγώντας ότι «πρώτα θα δοθούν οι άδειες στους περιφερειακούς σταθμούς και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις θεματικές άδειες. Το θέμα αυτό δεν αφορά τον παρόντα χρόνο, θα μας απασχολήσει όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών».
Ο κ. Παππάς έκανε εκτενή αναφορά και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο χαρακτήρισε «απόλυτα διαφανή», ενώ όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο η όλη διαδικασία θύμισε «Big Brother», με κάμερες παντού, απάντησε: «Το κάναμε γιατί θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι, π.χ., ένας κλητήρας δεν θα δώσει στοιχεία της διαδικασίας σε κάποιους διαγωνιζόμενους. Στόχος μας ήταν να μην ανταλλάξουν πληροφόρηση μεταξύ τους οι διαγωνιζόμενοι. Και αυτό το πετύχαμε».
Οσο για το αίτημα των προσωρινών υπερθεματιστών να πληρώσουν την πρώτη δόση μετά την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Σε κανέναν δημόσιο διαγωνισμό δεν περίμενε ποτέ το Δημόσιο τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ. Αλλωστε, το επιχείρημα “να περιμένουμε το ΣτΕ” έχει ακουστεί ξανά. Το είχαν πράξει οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες πριν από τον διαγωνισμό».
Επίσης χαρακτήρισε «απολύτως ορθή» την απόφαση να δοθούν μόνο τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στα άλλα κόμματα, από τα οποία απαίτησε να «ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό που δεν υπήρχαν νόμιμες άδειες επί 30 χρόνια», καθώς και «να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».
Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι τα κανάλια που εξέπεμπαν μέχρι τώρα «δεν είχαν νόμιμες άδειες, είχαν άδειες προσωρινής λειτουργίας, κάτι που ήταν απολύτως παράνομο με βάση το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος». «Αρα», συνέχισε, «είναι αλλοπρόσαλλο τα υπόλοιπα κόμματα και πολιτικά σχήματα να ασκούν τέτοια κριτική προς εμάς για τον διαγωνισμό, ειδικά τα κόμματα που παρέτειναν με υπουργική υπογραφή το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών».
Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα των εργαζομένων στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και το μέλλον τους, ο κ. Παππάς προανήγγειλε «νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ», τονίζοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα έχει συνάντηση τόσο με τους δημοσιογράφους όσο και με τους τεχνικούς των τηλεοπτικών σταθμών.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι οι νέοι καναλάρχες θα αξιοποιήσουν το ήδη υπάρχον δυναμικό στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και συνεπώς, κατά την άποψή του, δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. «Οι καινούργιοι επιχειρηματίες που μπαίνουν στον κλάδο δεν θα αναζητήσουν προσωπικό από τον Βόρειο Πόλο», είπε χαρακτηριστικά.
«Παλιά παραβιαζόταν η ισονομία στην τηλεοπτική αγορά. Υπήρχε ένα κλειστό κλαμπ ιδιοκτησιών. Εμείς βάζουμε φρένο στη μείωση της απασχόλησης», τόνισε επίσης ο κ. Παππάς, αιτιολογώντας τη θέση του με την άποψη ότι «από 4.000 εργαζομένους το 2009, τώρα οι εργαζόμενοι στα κανάλια είναι 2.000. Με την καθιέρωση μίνιμουμ 400 εργαζομένων στα νέα κανάλια, διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας».
Για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το Mega, ο υπουργός Επικρατείας έριξε το φταίξιμο αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες του καναλιού, ενώ για το «Ε» και τη μη συμμετοχή του στον διαγωνισμό είπε ότι «το “Ε” έχει αυτή τη στιγμή 200 εργαζόμενους. Αρα, πολύ κάτω από το όριο απασχόλησης που θέσαμε εμείς με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».
Τέλος, μιλώντας για τον κ. Καλογρίτσα και την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε, ο κ. Παππάς είπε ότι «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην κατάθεση της εγγυητικής επιστολής. Το πρωτόκολλο ήταν ανοιχτό μέχρι τις 7 το απόγευμα, συνεπώς συμμετείχε κανονικά ο κ. Καλογρίτσας»...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου