24.8.16

Προσωρινός CEO στο ΤΧΣ ο Χρ. Στράτος...

O Χριστόφορος Στράτος τοποθετήθηκε προσωρινά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά από πρόταση του...
γενικού συμβουλίου στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παράλληλα, προσωρινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Μιχαήλ Χαραλαμπίδης.
Οι δύο παραπάνω διορισμοί λαμβάνουν χώρα με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group και της απλής γνώμης της Επιτροπής Επιλογής.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την προσωρινή κάλυψη των εν λόγω θέσεων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), με αριθμό φύλλου 444 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) στις 23 Αυγούστου 2016.

Τα δύο νέα στελέχη θα ασκούν τα καθήκοντά τους, έως ότου διοριστούν τα νέα μέλη, με τη συνήθη διαδικασία του νόμου του Ταμείου.

Xρ. Στράτος

Ο Χριστόφορος Στράτος είναι στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη, με εξειδίκευση στους τομείς των πιστοδοτήσεων, των δομημένων χρηματοοικονομικών προϊόντων και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Είναι Σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων για χρηματοοικονομικά θέματα και θέματα εύρεσης  χρηματοδότησης. Το 2011 διετέλεσε Senior Advisor στον επικεφαλής του Τομέα Δανειοδότησης Επιχειρήσεων στην ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA), εστιάζοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής της στρατηγικής και στην αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού της χαρτοφυλακίου.

Από το 2007 έως το 2010 ήταν συμμέτοχος στην Santander Infrastructure Capital Management Ltd, εταιρείας Χαρτοφυλακίου Επενδύσεων με επενδύσεις σε έργα υποδομών στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της καριέρας του, από το 1999 έως το 2007, εργάστηκε στην Credit Agricole και τις προκάτοχες εταιρείες της, στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, ξεκινώντας από την Banque Indosuez στον Πειραιά. Από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Χρηματοδότησης Υποδομών, όπου ηγήθηκε των τομέων της χρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης ή της αναδοχής διαφόρων μεγάλων έργων μεταφορών, ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφελείας ανά τον κόσμο.
Ο Στράτος είναι κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το INSEAD, Fontainebleau, στη Γαλλία και κάτοχος Bachelor of Science (BSc) στη Βιομηχανική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Lehigh, Bethlehem, Pennsylvania, των ΗΠΑ.

Μ. Χαραλαμπίδης

Ο Μιχαήλ Χαραλαμπίδης κατέχει τη θέση του Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από τον Ιούνιο του 2011, με κύριες αρμοδιότητες τη διαχείριση κινδύνων και κεφαλαίου, την παρακολούθηση του πλαισίου των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, καθώς επίσης και θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης.

Έχει διατελέσει επικεφαλής της Διαχείρισης Κινδύνων (Chief Risk Officer) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,76% (2008-2011), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς στην Ουκρανία. Εργάστηκε στη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ της Ελλάδος ως Σύμβουλος Διοίκησης (1997-2003) και Υποδιευθυντής (2003-2008).

Την περίοδο 2000-2005 κατείχε σημαντικές θέσεις στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς επίσης μέλος και Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος το 1993, ενώ από το 1995 ως το 1997 εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 2009 είναι Διευθυντής του Ελληνικού Παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Διαχείρισης Κινδύνων.

Ο Χαραλαμπίδης έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (M.Sc.) στα Διεθνή Οικονομικά, Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας/Cardiff Business School στη Μ. Βρετανία...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: