Για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, εφόσον δεν ενταχθούν σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους, έως τις 30 Σεπτεμβρίου τότε «θα τους κόψουμε το νερό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης...
Αντιμέτωποι με διακοπή θα βρεθούν όσοι έχουν οφειλές και δεν υπαχθούν στο διακανονισμό για ρύθμιση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως υπογραμμίζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης απορρίπτει το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια, ως αποτέλεσμα της υπό διαβούλευση απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.
Ο Γ.Μπενίσης ανέφερε πως η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει σε πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε «αφενός να σταθεί στο πλευρό όσων γνησίως βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, αφετέρου να εντοπίσει όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση κατά τρόπο στρατηγικό».
«Πάρα πολλοί θέλουν να πληρώσουν και δεν μπορούν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΥΔΑΠ δεν είναι μία οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι μία κοινωφελής επιχείρηση και πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες», ενώ για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές τόνισε ότι εφόσον δεν ενταχθούν σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η σχετική διορία, τότε «θα τους κόψουμε το νερό».
Όσον αφορά τα τιμολόγια στην Αττική, όπου δραστηριοποιείται η ΕΥΔΑΠ, και την υπό διαβούλευση απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, ο Γ.Μπενίσης ανέφερε πως «ουδεμία ανατίμηση θα υπάρξει στα τιμολόγια της εταιρείας» για τους καταναλωτές της Αττικής, όπου δραστηριοποιείται η ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της απόφασης.
Με την υπό διαβούλευση απόφαση, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο σχετική κοινοτική οδηγία (ΕΕ 60/2000) και εναρμονίζεται ο τρόπος τιμολόγησης των υπηρεσιών παροχής ύδατος ανά την επικράτεια και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
«Ο πολίτης της Αττικής δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτό εδώ το νομοσχέδιο. Σε άλλες περιοχές τι ακριβώς θα συμβεί δεν μπορώ να σας πω» είπε.
«Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι θα μπουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι, κυρίως, θα βοηθήσουν να μη γίνεται κατασπατάληση του νερού και να υπάρχει μία ενιαία κοστολόγηση, ώστε αυτή να μη γίνεται αυθαίρετα από περιοχή σε περιοχή», πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.