19.8.16

Αν τα συγχαρητήρια ήταν πεντοχίλιαρα...

Αν τα συγχαρητήρια ήταν πεντοχίλιαραΑυτή τη φορά δεν υπήρχε κανένας επίσημος να υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και να συγχαρεί τον υπεραθλητή και ίσως τον πιο σεμνό και αξιοπρεπή ολυμπιονίκη Σπ. Γιαννιώτη. Και πού να βρεθεί επίσημος;...

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός Π. Κουρουμπλής, που πήγε τις προάλλες να υποδεχθεί δόξη και τιμή, προσφέροντας και δώρα, την Αννα Κορακάκη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, πήρε ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και βρέθηκε στη Νίσυρο για συνομιλίες με τον δήμαρχο. Το θεώρησε πιο σημαντικό να βρεθεί στη Νίσυρο από το να υποδεχτεί τον αργυρό ολυμπιονίκη. 

Το Νο2 του Μαξίμου, ο υπουργός-καναλάρχης Νίκος Παππάς, που μπορούσε και αυτός να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό, βρισκόταν, όπως μου είπαν, στην Ντάπια των Σπετσών και λιαζόταν στην παραλία, αποφεύγοντας ωστόσο να συναντήσει κόσμο. 

Ισως όμως να ήταν καλύτερα έτσι που κανένας επίσημος δεν θεώρησε υποχρέωσή του να υποδεχθεί τον αργυρό ολυμπιονίκη. Πέρα από τη δικαιολογημένη γκρίνια, το λες και μια καλή αρχή. 

Αλλωστε, όπως είπε και ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας την ώρα που τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα των επισήμων κατέφθαναν βροχή για την επιτυχία του «αν τα συγχαρητήρια των πολιτικών ήταν χαρτονομίσματα, τότε όλοι θα ήμασταν πλούσιοι». Αυτό που είπε ο Σπ. Γιαννιώτης μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα (και έτυχε από τον απλό κόσμο θερμότατης υποδοχής) ίσως να τα λέει όλα: «Είναι πολύ ωραία να σταματάς ψηλά». Στην Τέχνη και στον Αθλητισμό προφανώς θα εννοεί, γιατί στην πολιτική τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά....

Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: