10.7.16

Οι Πορτογάλοι θέλουν το Euro...


Οι Γάλλοι μετρούν μόνο νίκες (BINTEO).
Aπόψε ο μεγάλος τελικός...
Ο βασικός στόχος της Γαλλίας, ως διοργανώτριας χώρας, ήταν να προκριθεί στον τελικό του Euro 2016. Η Πορτογαλία αναζητούσε, εναγωνίως, μια συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2004. 

Τέσσερις φορές το...
επιχείρησε αλλά δεν τα κατάφερε. Η «δίψα» για συμμετοχή στον τελικό έγινε, τελικά, πραγματικότητα στα γήπεδα της Γαλλίας με κόουτς τον Φερνάντο Σάντος.

Για τους Πορτογάλους, η νίκη επί των Γάλλων είναι, ίσως, απωθημένο καθώς οι δύο εθνικές ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τρεις φορές στο παρελθόν και οι Ίβηρες δεν γεύτηκαν τη χαρά της νίκης.

Η πρώτη φορά ήταν το 1984, στο ημιτελικό του Euro με διοργανώτρια τη Γαλλία. Το ματς στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας κρίθηκε στην παράταση (3-2) με γκολ του Μισέλ Πλατινί στο 119’.



Η δεύτερη αναμέτρηση ήταν στον ημιτελικό του 2000 στις Βρυξέλες, όπου και πάλι χρειάστηκε παράταση.

Οι Τρικολόρ νίκησαν 2-1 με πέναλτι του Ζινεντίν Ζιντάν, στο 117΄.




Η τρίτη συνάντηση ήταν επίσης σε ημιτελική φάση, αλλά αυτή τη φορά στο Μουντιάλ του 2006, στο Μόναχο.

Και πάλι η Γαλλία νίκησε με γκολ του Ζιζού και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.



Ρονάλντο: Εμείς θα νικήσουμε

Βέβαιος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Πορτογάλος άσσος λέγοντας πως η Γαλλία είναι το φαβορί αλλά η ομάδα του είναι αυτή που θα χαμογελάσει στο τέλος.

«Έχω κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο, αλλά θα ήταν τεράστιο επίτευγμα να κερδίσω το Euro με την Πορτογαλία» ανέφερε χαρακτηριστικά.



O Πέπε θα δώσει το «παρών» 

Στον αγωνιστικό τομέα, αυτό που περίμεναν να ακούσουν οι Πορτογάλοι πριν από τον αποψινό τελικό (22.00 ΕΡΤ1) ήρθε από τα χείλη του Πέπε στην συνέντευξη τύπου του Σαββάτου: «Όλα καλά. Προπονήθηκα κανονικά και είμαι στην διάθεση του προπονητή μου».

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε χάσει τον ημιτελικό με την Ουαλία, αλλά θα δώσει το «παρών» στον μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει το τρόπαιο μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο τον περασμένο Μάιο κατέκτησαν το Champions League.

Ντεσάν: Έχω μίσος για την ήττα

Ο Ντιντιέ Ντεσάν παρουσιάστηκε ήρεμος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση, εγκωμίασε την Πορτογαλία και τον Ρονάλντο, αλλά τόνισε ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι για τη νίκη.

«Δύο χρόνια παίζαμε φιλικά, δεν τα κερδίσαμε όλα αλλά καθιερώσαμε νοοτροπία νικητή. Οι παίκτες έκαναν όλα όσα τους ζήτησα παρ' όλο που ήταν δύσκολο κατά καιρούς. Γεννήθηκα με ένα μίσος για την ήττα. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα για τη νίκη, πρέπει να τα κάνουμε όλα και να τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε εκεί» τόνισε ο κόουτς των Τρικολόρ.

Γκριεζμάν: Ο τελικός θα έχει... παγίδες και ελπίζω πως θα τις αποφύγουμε

Ο «Σούπερμαν» της εθνικής Γαλλίας, Αντουάν Γκριεζμάν και πολυτιμότερος παίκτης του ημιτελικού με την Γερμανία, μετά το ματς και την επικράτηση με 2-0 επί των «Πάντσερ», τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες κάνουν όνειρα για την 10η Ιουλίου.

«Ο τελικός θα έχει... παγίδες και ελπίζω πως θα τις αποφύγουμε. Είναι καθήκον μας να κερδίζουμε τα ματς για το γαλλικό λαό. Ελπίζω να ολοκληρώσουμε καλά το τουρνουά» σημείωσε ο 25χρονος άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος οδηγεί την εθνική ομάδα προς την κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου για τη Γαλλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: