28.7.16

Ενα απέραντο δικαστήριο...

Κυριάκος Μητσοτάκης- Ευάγγελος Βενιζέλος Τάσος Παππάς

Αν πιστέψουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία και σχηματίσει κυβέρνηση, είτε μόνη της είτε με...
τη βοήθεια των κομμάτων-εκπροσώπων της εξωραϊσμένης πρόσοψης του νεοφιλελευθερισμού, η Βουλή θα μετατραπεί σ’ ένα απέραντο δικαστήριο.

Ποιοι θα κάθονται στη θέση του προέδρου και του γενικού εισαγγελέα και ποιοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν χρειάζεται να διαθέτεις πριαπική φαντασία για να το προβλέψεις.

Εξεταστική για την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και έρευνα για τις ανακοινώσεις του Τσίπρα σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, αφού ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «γιγαντιαίο αντιπερισπασμό που θα διερευνηθεί μαζί με τα υπόλοιπα από την επόμενη Βουλή».

Ο κ. Βενιζέλος έχει προφανώς προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών (νίκη της Νέας Δημοκρατίας) και ελπίζει ότι το κόμμα του (ή μήπως μόνον ο ίδιος με ορισμένους από το κόμμα του που συμμερίζονται τις απόψεις του;) θα παίζει ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο.

Επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους αδίκημα είναι ο «γιγαντιαίος αντιπερισπασμός», ας μείνουμε στο άλλο θέμα.

Στην περίπτωση λοιπόν που ο συσχετισμός στην επόμενη Βουλή επιτρέψει τη συγκρότηση εξεταστικής (γιατί όμως να μην πάνε κατευθείαν σε προανακριτική ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος σε περιττές και χρονοβόρες διαδικασίες;) θα κληθούν φυσικά να απολογηθούν ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης (με τα πρακτικά των Eurogroup υπό μάλης), ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου και πολλοί άλλοι.

Υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πόρισμα της πλειοψηφίας;

«Ενοχοι χωρίς ελαφρυντικά για την ανήκεστο βλάβη που προκάλεσαν στη χώρα, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα».

Για τη συνέχεια και τις ποινές που θα επιβληθούν δεν θα διακινδυνεύσω πρόβλεψη.

Αν όμως θέλουν οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες να δώσουν μια επίφαση νομιμότητας στην ήδη ειλημμένη απόφασή τους, ας σκεφτούν την πρόταση που ακολουθεί: Να προσέλθουν να καταθέσουν με όποια ιδιότητα επιλέξουν οι ίδιοι:

Ο Β. Σόιμπλε για να μας πει πώς ακριβώς σκεφτόταν την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τι περιελάμβανε το περίφημο σχέδιό του.

Γιατί σχέδιο είχε και αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ο Φρ. Ολάντ (δεν γράφω πρόεδρος της Γαλλίας γιατί δεν ξέρω τι θα είναι όταν θα συνεδριάζει η επιτροπή στην Ελλάδα) και ο Μ. Ρέντσι (δεν γράφω πρωθυπουργός της Ιταλίας γιατί μπορεί να έχει χάσει το δημοψήφισμα του φθινοπώρου και να μη βρίσκεται στην εξουσία) προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν ώστε να αποτραπεί η στρατηγική Σόιμπλε.

Ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ για να μας πληροφορήσει σχετικά με το πολυσέλιδο πόνημα που είχε κρυμμένο στο γραφείο του, το οποίο θα έθετε σε εφαρμογή αν είχαμε Grexit.

O Μ. Ντράγκι για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ισχυρισμό Τσίπρα ότι είχε υποσχεθεί παράταση μίας εβδομάδας στη χρηματοδότηση των τραπεζών ώστε να γίνει ομαλά το δημοψήφισμα, υπόσχεση που δεν κράτησε, όπως επιμένει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Μια τέτοια εξεταστική θα έχει νόημα και μεγάλο ενδιαφέρον.

Ισως όμως να αλλάξουν θέσεις στο δικαστήριο οι εμπλεκόμενοι: οι κατήγοροι να γίνουν κατηγορούμενοι, οι κατηγορούμενοι κατήγοροι και οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες να έχουν την τύχη του προτύπου τους...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: