Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 για τον εκλογικό νόμο εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δηλώνει πως «ο στόχος για τις 200 ψήφους είναι εφικτός».
«Αποτυχία θα ήταν...
να κυβερνάμε και να μην τηρήσουμε τη δέσμευση που μας ακολουθεί εδώ και δεκαετίες για απλή αναλογική. Τηρούμε λοιπόν αυτή τη δέσμευση και ελπίζουμε και ζητούμε να την τηρήσουν και όσα κόμματα την έχουν υποστηρίξει», αναφέρει.
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στην ανάγκη μιας διαρκούς και συντεταγμένης αντεπίθεσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ για την ελληνική Κεντροαριστερά σημειώνει το εξής:
Κεντροαριστερά η οποία έχει διαρκές μέτωπο στην Αριστερά και αποτελεί ουρά της σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς δεν νοείται. Εχω την αίσθηση ότι η ηγεσία της αρχίζει να το αντιλαμβάνεται, παρ’ όλο που υπάρχουν και οι αμετανόητοι. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες της Κεντροαριστεράς θέλουν μια επανάληψη του σεναρίου Σαμαρά-Βενιζέλου.
Για τη 2η αξιολόγηση υποστηρίζει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί γρηγορότερα και αναλύει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης τηλεοπτικού χρόνου για τα διαφημιστικά των καναλιών.
Επιμένει ότι οι άδειες για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα είναι τέσσερις σημειώνοντας πως «ο διαγωνισμός εισέρχεται στην τελική φάση και τη Δευτέρα το μεσημέρι θα γνωρίζουμε πόσοι διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
»Ολες οι μέχρι σήμερα ενδείξεις επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει και τις υψηλότερες προσδοκίες. Οι άδειες θα είναι τέσσερις. Στο μέλλον, αν οι συνθήκες αλλάξουν, θα επανεξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπλέον αδειών».
Ο κ. Παππάς επιρρίπτει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για «το γεγονός ότι δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ. Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να μπλοκάρει τη λειτουργία ενός τόσο σημαντικού θεσμού μόνο και μόνο γιατί δεν ήθελε να γίνει διαγωνισμός για τα κανάλια. Δεν το έκρυψαν καν. Η πρόσκληση από πλευράς της κυβέρνησης είναι ανοιχτή: "Ελάτε να ψηφίσουμε ΕΣΡ αύριο το πρωί"».
Τέλος, μεταξύ άλλων εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το Brexit, αφού έχει «καλυμμένες δανειακές ανάγκες, πολιτική σταθερότητα και δυνατότητες για ανάπτυξη».
* Ολόκληρη η συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου