Ο Κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. είναι σε απόγνωση και δεν μπορούν να το κρύψουν. Σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ζήτησαν μέσα σε...
δύο ημέρες τις παραιτήσεις δύο υπουργών, ενώ από τις αρχές της θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη συνολικά έχουν ζητήσει την αποπομπή τουλάχιστον έξι υπουργών.
Τα κόμματα που έχουν αρχές και θέσεις ζητούν, διεκδικούν και προτάσσουν ιδέες, οράματα και προγράμματα. Τα κόμματα που μοναδικό στόχο έχουν τη διεκδίκηση της εξουσίας, αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, ζητούν απλώς αλλαγές προσώπων.
Έτσι, όταν η μόνιμη επωδός των ανακοινώσεων της Ν.Δ. είναι και η "παραίτηση ενός υπουργού", θα έπρεπε να είχε καταλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κάνει ζημιά στην κυβέρνηση, η οποία έχει έναν υπουργό που πιθανώς έκανε ένα λάθος, μια αμφίσημη δήλωση ή άφησε μετέωρη μια απάντηση ανοίγοντας ερμηνείες, αλλά ευτελίζει τον πολιτικό της ρόλο.
Όμως το αξιοσημείωτο είναι ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία στη χώρα μας δίνει μια σειρά από σημαντικά κοινοβουλευτικά εργαλεία στα κόμματα της αντιπολίτευσης στη μάχη τους κατά της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, επίκαιρες ερωτήσεις στους υπουργούς, προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για καίρια ζητήματα και προτάσεις μομφής.
Αντί γι' αυτά η Ν.Δ. επιμένει να προσφεύγει στην επικοινωνιακή πολεμική τακτική αντί στην ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. Σ' αυτήν πρέπει να καταθέσεις τις δικές σου προτάσεις και να προβάλεις επιχειρήματα. Στην επικοινωνιακή τακτική πετάς σλόγκαν και τσιτάτα κενά περιεχομένου που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα τα προβάλουν τα φίλια συστημικά media που σε στηρίζουν.
Ακόμη κι αυτή τη φαρσοκωμωδία της αντιπολίτευσης θα μπορούσε έως ένα βαθμό, τρόπος του λέγειν, να τη δικαιολογήσει κάποιος, αν βρισκόμασταν σε άλλους καιρούς, πολύ μακρινούς.
Η Ελλάδα όμως αυτή την εποχή, όχι επειδή το λέει η κυβέρνηση, αλλά διότι το λέει όλη η διεθνής κοινότητα, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο.
Με κλεισμένη την αξιολόγηση, με τον κόφτη του χρέους σε πρώτο στάδιο και εν αναμονή των νέων ρυθμίσεων για το χρέος μακροπρόθεσμα, η πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά και η κοινωνία πρέπει να δρομολογήσουν με ασφάλεια τη μετάβαση στη νέα εποχή. Από τον νέο εκλογικό νόμο, την αναθεώρηση του Συντάγματος, που όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί, έως τον αναπτυξιακό νόμο και τους νέους όρους που θα διέπουν την παραγωγική και ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να πάρουν όλοι υπεύθυνες θέσεις.
Σε όλα αυτά η Ν.Δ. θα συνεχίσει να απαντά μέσα από την επικοινωνιακή οπερέτα που έχει στήσει το τελευταίο διάστημα;...
Πηγή: avgi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου