4.4.16

Στο καζάνι των συνεργασιών...

Στο καζάνι των συνεργασιών

Μια εκδήλωση που παρουσιάζει ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον, αφού συμπίπτει χρονικά με τις διεργασίες οι οποίες εξελίσσονται (κυρίως στο παρασκήνιο) εντός και εκτός των...
ελληνικών συνόρων για τη διαμόρφωση ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, πραγματοποιείται τη μεθεπόμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) του Φ. Κουβέλη.

Οι ομιλητές στην εκδήλωση και οι συζητήσεις
Στην εκδήλωση, με θέμα «Μνημόνια - Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, η πρώην υπουργός Μ. Ξενογιαννακοπούλου και ο Φ. Κουβέλης. Η σύνθεση του πάνελ των ομιλητών έχει τη σημασία της, καθώς παραπέμπει στις διεργασίες για τη διεύρυνση της Κεντροαριστεράς, οι οποίες εκτυλίσσονται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, όπως φάνηκε και από τις ανεπίσημες συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ο Μ. Σουλτς με τον Αλ. Τσίπρα και τη Φ. Γεννηματά.
Οι παρεμβάσεις και η επανεμφάνιση
Σημειώνεται ότι ο Γ. Δραγασάκης είχε δηλώσει πρόσφατα, στο «Εθνος της Κυριακής», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάσχει «από το σύνδρομο της αυτάρκειας» και επιδιώκει «μια συστράτευση για τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, με σύμμαχο τις δυνάμεις της κοινωνίας». Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε μόλις χθες («Βήμα της Κυριακής») την επιθυμία του να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επανεμφάνιση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα μετά την παραίτησή της από την κυβέρνηση Παπαδήμου λόγω της διαφωνίας της με τις ρυθμίσεις του δεύτερου Μνημονίου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: