...προτείνει ο Σταύρος για υπερυπουργό...
Επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για έναν υπερ-υπουργό μετανάστευσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Απευθύνθηκα στον πρωθυπουργό και του είπα "δε θες να ακούσεις μια δικιά μας πρόταση; Επιτέλους...
βάλε έναν άνθρωπο να τα ρυθμίζει όλα". Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που περνάνε μια κρίση. Δε θέλει», επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε για τον υπέρ-υπουργό μετανάστευσης: «Υπάρχουν χώρες που δέχονται λιγότερη πίεση από την Ελλάδα και έχουν υπερ-υπουργό Μετανάστευσης. Εμείς λοιπόν στη διάρκεια της τεράστιας αυτής κρίσης γιατί δεν χρειαζόμαστε έναν υπέρ-υπουργό ο οποίος λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό και να έχει τη συγκατάθεση των πολιτικών αρχηγών στο τεράστιο αυτό εθνικό θέμα;» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το απλό ευκολονόητο πράγμα προτείνουμε. Απευθύνθηκα στον πρωθυπουργό και του είπα "δε θες να ακούσεις μια δικιά μας πρόταση; Επιτέλους βάλε έναν άνθρωπο να τα ρυθμίζει όλα". Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που περνάνε μια κρίση. Δε θέλει».
Παράλληλα, ερωτώμενος για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο ανέφερε: «Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά δεν έφτασα να προτείνω το όνομα γιατί αξία έχει να αποδεχτεί πρώτα ο Πρωθυπουργός την ανάγκη. Εγώ είχα προετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση αλλά δεν έφτασα εκεί γιατί ο πρωθυπουργός είπε γελώντας "εγώ δε θα κάνω ανασχηματισμό σήμερα", και ότι "δε θα φύγει ο χειρισμός από την κυβέρνηση" παρά το ότι ο χειρισμός αυτός παραμένει μέχρι σήμερα θολός».
«Πυρά» στην κυβέρνηση
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση. «Δυστυχώς, η προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μας στοιχίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Όταν αρχίζει η κουβέντα για το προσφυγικό και δεν έχεις σαφή σχέση και επαφή με την πραγματικότητα, βασανίζεσαι για πολύ ώρα μέχρι να φτάσεις στο ρεαλισμό. Ξοδέψαμε αρκετή ώρα να συζητάμε για πράγματα που για εμάς ήταν δεδομένα – και τα είχαμε παρουσιάσει πριν αρκετό καιρό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - αλλά δυστυχώς για την κυβέρνηση και για τον κ. Τσίπρα δεν ήταν δεδομένα», είπε. Στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι, να διαχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες. Nα δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες αλλά να μη δεχόμαστε τους μετανάστες όλου του κόσμου. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο μέρος της κουβέντας που κάναμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η φύλαξη των συνόρων και η εμπλοκή της FRONTEX ήταν επίσης μεγάλο μέρος της συζήτησης γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατούν κάποιες ιδεοληψίες, που έχουν φέρει τη χώρα σε πολύ δύσκολη θέση».
Στην ερώτηση για το τι περιμένει από τη σημερινή σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Το καλύτερο σενάριο δεν το ελπίζουμε σήμερα. Το ελπίζουμε αυτές τις μέρες αλλά όχι σήμερα. Αναμένουμε τις επαφές στη σύνοδο κορυφής με τους Τούρκους και ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αποδεχτούν ότι όσοι έρχονται από τις ακτές τους και δεν αιτούνται άσυλο, θα πρέπει να επιστρέφουν αμέσως πίσω. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη διένεξη καθώς υπάρχει μια συμφωνία επαναπροώθησης την οποία δεν τηρούν. Αν αυτό συμβεί μπορεί να είναι μια μεγάλη ελάφρυνση για τα ελληνικά νησιά, ενώ θα λειτουργήσει και αποτρεπτικά για το μέλλον, γιατί όταν κάποιος ξέρει ότι θα κάνει όλο αυτό το δρομολόγιο για να επιστρέψει ξανά στην Τουρκία θα μειωθούν οι ροές».
Efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου