...θα έχει διαλυθεί...
Την πεποίθησή του πως μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει "διαλυθεί όμορφα και ωραία", εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιάννη Μουζάλας, κατά...
την τοποθέτησή του στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησης της ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με "μαγικά ραβδιά" και υπογράμμισε ότι χρειάζεται χρόνος για να λυθούν τα προβλήματα. Σημείωσε μάλιστα πως είναι επιλογή της κυβέρνησης να μη δοθεί η εντύπωση στους πρόσφυγες πως θα δημιουργούν χώροι φιλοξενίας στη περιοχή, σημειώνοντας πως "δεν θα φτιάξουμε καμπ".
Ωστόσο ο κ. Μουζάλας, αναγνώρισε πως η αντιπολίτευση έχει δίκιο όταν κάνει λόγο για μια δύσκολη συμφωνία, ζητώντας από τη ΝΔ να χαμηλώσει τους τόνους. " Η συμφωνία είναι καλή και ζητώ τη συμπαράταξή σας να χαμηλώσουν οι τόνοι. Είναι δύσκολη όμως στην εφαρμογή θα συμφωνήσω μαζί σας! Είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να πετύχουμε και ένα αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε μήνες τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πλέον καθίσταται υπεύθυνη τη Τουρκία για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Σε ό,τι αφορά την Αμυγδαλέζα, ο αναπληρωτής υπουργός, είπε πως η κυβέρνηση δεν την έκλεισε αλλά ότι είναι σε λειτουργία. Όπως σημείωσε όμως, έχει λιγότερο κόσμο γιατί έχει σχεδόν καταστραφεί από εξέγερση που είχε γίνει κατά το παρελθόν. "Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που παρακαλούσε να έρθουν οι πρόσφυγες. Ήταν κράτη της Ευρώπης και κόμματα με τα οποία είστε μαζί! Ήταν η έκθεση των γερμανών βιομηχάνων και των εργατικών συνδικάτων. Αν νομίζετε πως ότι βλακία και να κάνω εγώ, ότι λάθος, θα με ακολουθήσουν 850.000 πρόσφυγες θα κάνετε λάθος", πρόσθεσε με νόημα.
Από τη πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ που δεν έθιξαν καθόλου το ζήτημα της παραίτησης του υπουργού , μετά το σχετικό θέμα που είχε εγείρει ο Πάνος Καμμένος, κατηγόρησαν τη κυβέρνηση για κωλυσιεργία, κάνοντας λόγο για μια κακή συμφωνία με την ΕΕ που δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Μεταξύ άλλων δε, έθεσαν ζητήματα ασφάλειας ή και υγειονομικής φύσεως σε σχέση με το προσφυγικό, κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου