28.2.16

Κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας...

Σε κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αναδεικνύεται το κινητό τηλέφωνο
το κινητό τηλέφωνο...

Το κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται στο κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την...
καθημερινότητα και το επιχειρείν, όπως αναδείχτηκε από το Mobile World Congress, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.
Το σύνθημα "Mobile is everything", που ήταν το μήνυμα της μεγαλύτερης εκδήλωσης ψηφιακών επικοινωνίας και τεχνολογίας διεθνώς, επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα της ανάπτυξης των ψηφιακών τεχνολογιών διεθνώς που δόθηκαν στη δημοσιότητα:
Ενδεικτικά αναφέρονται:
- Ένα δισεκατομμύριο πολίτες θα προστεθούν στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό συνδρομητών σε διεθνές επίπεδο σε 5,6 δις άνθρωποι (το 72% του παγκόσμιου πληθυσμού.
- Στις 2,9 δις. ανήλθαν σε αριθμό οι νέες συνδέσεις με έξυπνα κινητά τηλέφωνα που προστέθηκαν στην διεθνή αγορά από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ εκτιμάται ότι 2,5 δις επιπλέον συνδέσεις με έξυπνα κινητά θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα τα έξυπνα κινητά να έχουν ξεπεράσει τα κινητά με τις βασικές λειτουργίες.
- Το 2010, μόλις μια στις οκτώ συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ήταν με έξυπνα κινητά.
- Στο τέλος του 2015 υπήρχαν σε διεθνές επίπεδο περισσότεροι από 134 εκατομμύρια ενεργοί καταθετικοί λογαριασμοί μέσω κινητών τηλεφώνων, ενώ οι εγγεγραμμένοι λογαριασμοί καταθέσεων σε διεθνές επίπεδο ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 30% το 2015
- Πραγματοποιήθηκαν ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές μέσω καταθετικών λογαριασμών από κινητά.
- Το 70% όλων των δεδομένων της κίνησης στην κινητή επικοινωνία θα αφορά βίντεο, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 55%, από σήμερα μέχρι το 2021.
- Η βιομηχανία κινητών επικοινωνιών συνεισφέρει με 3,1 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία το 2015, το 4,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ και απασχολεί 32 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Η ανάπτυξη του Internet of Things, θα έχει ως αποτέλεσμα μέχρι το 2020 να δικτυώσει με το διαδίκτυο και το κινητό τηλέφωνο περισσότερες από 50. δις. συσκευές μεταξύ τους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή αλλά και στο επιχειρείν. Οι όροι "έξυπνο" αυτοκίνητο, "έξυπνο" σπίτι, "έξυπνη" πόλη και εκατοντάδες ακόμη θα ακούγονται ολοένα και περισσότερο, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα τα αμέσως επόμενα χρόνια, προσφέροντας εφαρμογές που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνον σε σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.