Τελικά το είπε ή δεν το είπε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Πέτερ Σόοφ πως η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη και τώρα θυμίζει...
ακυβέρνητο πλοίο», όπως αποκάλυψε η γερμανική «Βελτ»; Ρητορικό το ερώτημα.
Το είπε. Αυτό προκύπτει… αβίαστα από τη σχετική ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας ότι «η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία» («Εφ.Συν.», 8/12).
«Παγίως δεν σχολιάζουν» και «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία», τι άλλο να… υποθέσει κανείς; Αφού κάνει τον Γερμανό, άρα το πέταξε ο χερ Σόοφ το «ακυβέρνητο».
Και όχι μόνο το πέταξε, αλλά, στη συνέχεια, πέταξε το μπαλάκι στον (σοσιαλδημοκράτη…) Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 29 Οκτωβρίου (…υπενθυμίζει η γερμανική πρεσβεία), «επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων…».
Και όχι μόνο το είπε ο πρέσβης, αλλά και μέσω πρεσβείας ή ομοσπονδιακής κυβερνήσεως το… άφησε να διαρρεύσει, ώστε να το πει μεν, να το ακούσουμε δε, αλλά και να το «ανακαλέσει» με τον τρόπο που το «ανακάλεσε»∙ όχι από τους πιο… κομψούς στη διπλωματική γλώσσα. Αλλά στη διπλωματία έχει και το… άκομψο, συχνά και το χοντροκομμένο και ο τσαμπουκάς, τη θέση του.
Αλλά και όταν λέει η πρεσβεία πως «δεν σχολιάζει…». Τι να σχολιάσει; Επιστολή που έστειλε ο πρέσβης με «εσωτερική αλληλογραφία» (δηλαδή υπηρεσιακώς) για να… δημοσιευτεί και να βγει μετά να πει ότι «δεν σχολιάζει δημοσιεύματα του Τύπου»;
Το παράλογο στην τέχνη είναι έκφραση δημιουργικής ελευθερίας. Ο παραλογισμός στην πολιτική είναι άσκηση πολιτικής και έκφραση ισχύος του δυνατού έναντι του αδυνάτου. Πώς νομίζουμε ότι πάνε να κάνουνε την Ευρώπη… πατατοσαλάτα; Με τέτοιες ασυναρτησίες!
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου