Δεν πήρε το «πράσινο φως» από το «κουαρτέτο» το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το νέο σύστημα εκλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης που επαναφέρει ως...
κριτήριο επιλογής τη συνέντευξη, η οποία θεωρείται ως το πλέον υποκειμενικό από τα κριτήρια, ενώ παράλληλα μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα» τυπικά προσόντα, όπως μόρφωση και η εμπειρία.
Το θέμα είχε προκαλέσει ένταση και στην Βουλή πριν από μερικές ημέρες όταν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, λίγο πριν τη προγραμματισμένη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα βοσκοτόπια έφερε δύο «πακέτα» τροπολογιών μέσα στα οποία περιλαμβανόταν και προσωπική συνέντευξη. Για το θέμα πάντως, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κριτήριο, μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί, είχε αφαιρεθεί από τον προκάτοχό του, Αριστείδη Μπαλτά, ο κ. Φίλης το επαναφέρε. Ωστόσο χθες, την έντονη διαφωνία του για την τροπολογία του Ν. Φίλη που προβλέπει την ρουσφετολογικού τύπου επιλογή νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω προσωπικής συνέντευξης, εκφράζει ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα.
«Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για την συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM», αναφέρει ο κ. Κοστέλο σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δια της κυβερνητικής εκπροσώπου υπερασπίζεται την επιλογή του... κριτηρίου της συνέντευξης με την Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει το πρωί της Τετάρτης ότι «η συνέντευξη δεν ειναι ρουσφετολογικό εργαλείο».
Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις δηλώσεις Κοστέλο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κομματικοποιήσει τη δημόσια διοίκηση ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να πολιτικοποιησει την δημόσια διοίκηση, αντιθέτως, θέλει να σταματήσει αυτή την λογική του πελατειακού κράτους».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου