26.12.15

Κίνα: Τα αίτια της φονικής κατολίσθησης...

Κίνα
Δείτε τις φωτογραφίες...
H καταστροφή στις 20 Δεκεμβρίου στη νότια Κίνα προκλήθηκε από παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και όχι από φυσική καταστροφή, αναφέρει κυβερνητική ιστοσελίδα που επικαλείται τις τοπικές αρχές. Ο τραγικός απολογισμός είναι...
δύο νεκροί ενώ περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνται.

Κίνα
Κίνα AP Photo/Andy Wong
Έρευνα που διεξήγαγε ομάδα στην Σενζέν υπό την επίβλεψη της κινεζικής κυβέρνησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταστροφή προήλθε από υλικό οικοδομικών αποβλήτων σε χώρο υγειονομικής ταφής παρά από μια φυσική γεωλογική κίνηση, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά σύμφωνα με τον νόμο», προειδοποιούν οι αρχές.

Η καταστροφή αυτή που οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και καταπλάκωσε 33 κτίρια σε βιομηχανικό πάρκο.
Κίνα
Κίνα AP Photo/Andy Wong
«Υπάρχουν επίσης επικίνδυνα χημικά στοιχεία που πρέπει να εντοπιστούν και να γίνει η διαχείρισή τους», δήλωσε ο Γιανγκ Σενγκτζούν, επικεφαλής του Γραφείου Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης στην Σενζέν και πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ατμοσφαιρική ή υδάτινη ρύπανση.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία Shenzhen Yixianglong που διαχειρίζεται το χώρο υγειονομικής ταφής είχε κληθεί να σταματήσει τις εργασίες, τέσσερις ημέρες πριν από την καταστροφή, δήλωσε στέλεχος που διόρισε η κυβερνητική υπηρεσία εποπτείας.
Κίνα
Κίνα AP Photo/Andy Wong
Το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι η χωματερή χρησιμοποιείτο 10 μήνες μετά την υποτιθέμενη διακοπή παραλαβής αποβλήτων, με την εταιρία να έχει κερδίσει περίπου 7,5 εκατομμύρια γιουάν (1,16 εκατομμύριο δολάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: