... του αγώνα Ολυμπιακός - Άρσεναλ...
Τα έχουμε πει και ξαναπεί και ξαναπεί αλλά κανείς δεν παίρνει χαμπάρι. Οι μεταδόσεις των αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Ελλάδα είναι μνημείο για να διδάσκεται στις σχολές σε όλο τον κόσμο για το τι να μην κάνουν οι σπορτκάστερ. Το παιχνίδι της χρονιάς είχε την...
τύχη να μεταδίδει χθες η ΕΡΤ στο Καραισκάκη και έμεινε ξανά μετεξεταστέα. Ο άνθρωπος που το μετέδιδε μάλλον νόμιζε ότι μεταδίδει προπονητικό διπλό ανάμεσα σε ομάδες της Β Εθνικής. Η πιο άνευρη και κοιμισμένη μετάδοση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα για μια ακόμη φορά η ΕΡΤ έδειξε ότι αδυνατεί να επιλέξει σχολιαστές. Ο άνθρωπος που κλήθηκε να βοηθήσει τον σπορτκάστερ και να σχολιάσει το ματς (αν και παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής) ζήτημα να παρενέβη τρεις τέσσερις φορές για να πει κάθε φορά από μισή κουβέντα γενικού περιεχομένου. Αντί να επιλεγεί κάποιος που να μπορεί να κάνει γρήγορα αναλύσεις στη διάρκεια του ματς και να παρέχει πληροφορίες για την τακτική και τα όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στον αγωνιστικό χώρο επελέγη κάποιος που δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε μια πρόταση καλά καλά!
Τα ίδια πάνω κάτω συμβαίνουν και στις μεταδόσεις του μπάσκετ τόσο στην ΕΡΤ όσο και στα συνδρομητικά κανάλια. Εκεί όπως τα έχουμε πει ξανά οι σπορτκάστερ εκτός του ότι δεν έχουν ρυθμό και δεν μεταδίδουν την ένταση των φάσεων και του ματς στους τηλεθεατές, έχουν το γνωστό χούι αντί να μεταδίδουν τις φάσεις να απεραντολογούν για πρόσφατες ή παλαιότερες μπασκετικές ιστορίες που σχετίζονται ή και όχι με την αναμέτρηση ή με κάποια φάση. Πετάνε συνεχώς στους τηλεθεατές αμέτρητα στατιστικά δεδομένα και φυσικά αναλύουν συνεχώς τις τακτικές των προπονητών αραδιάζοντας κάθε φορά ένα ορυμαγδό συστημάτων και όρων κάνοντας καζάνι το κεφάλι του θεατή την ώρα που θέλει να απολαύσει το ματς. Ο τηλεθεατής βλέπει τη μια φάση να διαδέχεται την άλλη χωρίς περιγραφή και καπάκι δέχεται ένα βομβαρδισμό δεδομένων για το πώς γίνεται το… hands out και η πάσα στη… weak side και πώς το είχε διδάξει αυτό ο Σιζέφσκι στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ πριν 25 χρόνια όταν είχε παίκτη τον μετέπειτα προπονητή του τάδε παίκτη που παίζει σήμερα σε κάποια από τις ομάδες που αγωνίζονται κοκ.
Το απίθανο είναι ότι οι του ποδοσφαίρου που λατρεύουν υποτίθεται το αγγλικό ή το ισπανικό ή το ιταλικό πρωτάθλημα και μας πρήζουν σε κάθε μετάδοση με σχετικά στοιχεία για το τι συμβαίνει εκεί, δεν μελετούν ούτε στο ελάχιστο το πώς μεταδίδουν εκεί τους αγώνες. Τα ίδια και με τους μπασκετικούς που όλοι κάνουν μετάνοιες στο NBA και κανείς δεν κοιτάζει να ακολουθήσει το ρυθμό και τα σχόλια που κάνουν οι σπορτκάστερ εκεί.
enimerosi24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου