...για να προχωρήσει η αδειοδότηση των καναλιών...
Την ανάγκη να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην...
εφημερίδα "Real news".
Εμφανίζεται δε αισιόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αισιοδοξία που γεννάται από το γεγονός ότι, παρά τις κριτικές που διατυπώθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, υπήρξε «κλίμα ευρείας συναίνεσης επί κρίσιμων άρθρων», που αποτελεί «ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης».
Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την αλλαγή της Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ, σημειώνει πως σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά «ότι αυτό που κάναμε μπορεί να θωρακίσει θεσμικά το ΕΣΡ, ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί εκ των υστέρων να αμφισβητήσει τον διαγωνισμό, βασιζόμενος στη μη νόμιμη μέχρι σήμερα σύνθεσή του.
Ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο προσφυγικό, επανέλαβε ότι είναι ένα καθαρά ευρωπαϊκό θέμα, το οποίο όμως οι εταίροι δεν το αντιμετωπίζουν «με το ίδιο αίσθημα ευθύνης».
Σε ερώτηση αν, λόγω της επιβάρυνσης που δέχεται η χώρα, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει χαλάρωση του προγράμματος, τόνισε ότι το θέμα της χαλάρωσης «απασχολεί έτσι κι αλλιώς την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το προσφυγικό».
Για τα κόκκινα δάνεια και τη συζήτηση με τους θεσμούς, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή και τόνισε ότι «οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό να χάνει απλώς ο κόσμος τα σπίτια του», αλλά και «ότι μια κατάρρευση της αγοράς κατοικίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».
Αναφέρθηκε, επίσης, στη συζήτηση για το χρέος, η οποία είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως μόλις υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, και στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση θα ζητήσει «το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, ώστε η οικονομία της να μπορέσει να αναπνεύσει, να βγούμε από τον κύκλο της λιτότητας και να υπάρξει ανάπτυξη».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ, εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά τη συμφωνία με τους εταίρους βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και πως «πηγαίνει σε εκλογή αρχηγού χωρίς να συζητά για τη στρατηγική και την πολιτική της».
Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας, επισήμανε πως δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, απαντώντας σε ερώτηση αν οι παλινωδίες με τα ισοδύναμε έκαναν ζημιά στην κυβέρνηση, επανέλαβε την άποψή του ότι «οι υπουργοί υπάρχουν για να κάνουν και όχι για να λένε», αναφερόμενος στην παρουσία υπουργών στα κανάλια, και τόνισε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του «και αυτό ισχύει για όλους, υπουργούς, βουλευτές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη...».
Αναφερόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, είπε πως «το σημαντικό σήμερα είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Σε ερώτηση για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, επισήμανε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αποδείχθηκε λειτουργική και πετυχημένη και πως αυτοί που καλούνται να τοποθετηθούν είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, «αν θα εγκαταλείψουν την ταύτιση στην κριτική που ασκούν με την ΝΔ», αναγνώρισε ωστόσο τη συναίνεση των δύο κομμάτων, παρά την κριτική που άσκησαν, σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για τις τηλεοπτικές άδειες, τη συγκρότηση της ΕΡΤnet και την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ .
Τέλος, ερωτηθείς για το εγχείρημα για πανευρωπαϊκό κόμμα που ξεκινά ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε πως «για να κάνεις κόμμα πρέπει να μη λές διαρκώς ψέματα σε φίλους, συντρόφους και αντιπάλους».
topontiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.