8.9.15

Δραγασάκης: Συμπαράταξη για το χρέος ακόμη και με αυτοδυναμία...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ευρύτερη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, αφήνει ο ...
τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Δραγασάκης ανέφερε: «Μπορούμε, ας πούμε, για τη ρύθμιση του χρέους και για άλλα να δημιουργήσουμε τους όρους μιας ευρύτερης συμπαράταξης, ένα ευρύτερο κοινό πλαίσιο θέσεων, ελπίζοντας βέβαια ότι όλα τα κόμματα πια συμφωνούν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να παλέψουμε να μειωθεί».

Η δήλωση αυτή του κ. Δραγασάκη έρχεται ως απάντηση στη δήλωση κοινοτικής πηγής στα «ΝΕΑ», σύμφωνα με την οποία μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

Ο κ. Δραγασάκης απέκρουσε ότι η συμφωνία με τους εταίρους για το χρέος πρέπει να γίνει από κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ωστόσο ανέφερε ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει, μπορεί να συμφωνήσει επί του θέματος με τα υπόλοιπα κόμματα πριν ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Είναι οι δανειστές μας, δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση μονομερώς, με διαπραγμάτευση θα γίνει ρύθμιση, αλλά αυτοί θα αποφασίσουν για το τι κυβέρνηση θα έχουμε;» είπε ο κ. Δραγασάκης στον Βήμα 99,5.

Όσο για τι είδους κυβέρνηση χρειάζεται η χώρα ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μια ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία. Διότι έχουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία που ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

» Τώρα, αυτή η κυβέρνηση, επίσης έχω να πω, πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων».

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε πως όραμά δικό του και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών με προϋποθέσεις. Μία από τις προϋποθέσεις, είπε, είναι να καταργηθεί το bonus των 50 εδρών.

Για τη λειτουργία του Δημοσίου παραδέχτηκε πως έτσι όπως λειτουργεί πια, δεν εξυπηρετεί κανέναν, κι αυτό είναι -όπως είπε- μια συνέπεια της κρίσης και αποτέλεσμα της «τροϊκανής συγκυβέρνησης που είχαμε στην Ελλάδα»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: