«Θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να πείσω τη Βουλή. Και για τη Βουλή θα είναι δύσκολο να το υπερψηφίσει, διότι η μέση σύνταξη στην Λετονία είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι στην Ελλάδα. Κι εάν ρωτούσε κανείς τους Λετονούς σήμερα εάν θέλουν να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα, μπορείτε να...
φανταστείτε ποια θα ήταν η απάντηση», είπε σημερα η πρωθυπουργός της χώρας, Laimdota Straujuma, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο.
Και πρόσθεσε:
Η πρωθυπουργός της Λετονίας με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Χαβιέ Μπετέλ Η πρωθυπουργός της Λετονίας με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Χαβιέ Μπετέλ | European Union
Θα είναι η πρώτη φορά που η Λετονία εμπλέκεται απευθείας στα προγράμματα διάσωσης, καθώς την πρώτη και δεύτερη φορά η χώρα δεν ήταν μέλος του ευρώ. Για να πει το «ναι» η χώρα απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου της.
Οπως είπε η Straujuma, οι συζητήσεις με ομολόγους των άλλων χωρών της Βαλτικής -της Εσθονίας και της Λιθουανίας, που έζησαν κι αυτές μεγάλες περιόδους λιτότητας και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων- έδειξαν ότι και εκεί έχουν την ίδια άποψη.
«Προς το παρόν», κατέληξε, «δεν βλέπω τον λόγο γιατί η Λετονία να δώσει χρήματα στην Ελλάδα. Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι άλλο ζήτημα. Εάν χρειάζονται χρήματα για τα ελληνικά νοσοκομεία ή για φάρμακα, οι Λετονοί θα βοηθήσουν. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης τα όσα συνέβησαν»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου