Σε «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» μετονομάστηκε το κτήριο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα σε εκδήλωση μνήμης για τον επί χρόνια πρόεδρό του, καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατό του.
Ο...
Ανδρέας Χριστοδουλίδης (1942–2012) ορίστηκε το 1981 για πρώτη φορά γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θέση που διατήρησε μέχρι το 1987, οπότε διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΤ. Το 1993 ορίστηκε για δεύτερη φορά γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, θέση που διατήρησε μέχρι το 2004. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του παρέμεινε Σύμβουλος Διεύθυνσης. Δίδαξε σε πανεπιστήμια, μίλησε σε εκατοντάδες συνέδρια ενώ έγραψε ή επιμελήθηκε βιβλία για τα ΜΜΕ.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα συναίνεσης και ενότητας «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο» σημειώνοντας ότι ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης δίδαξε την αλήθεια στη δημοσιογραφία και οραματίστηκε, στις δυο θητείες του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως έναν οργανισμό που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και μεταφέρει την έννοια της είδησης και της αλήθειας έξω από τα σύνορα της Ελλάδος.
«Αυτές τις μέρες, που το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ακολουθώντας το παράδειγμά του με αυτό του το άνοιγμα, μπαίνει στον ωκεανό της παγκόσμιας ενημέρωσης αφήνοντας το λιμάνι της Ελλάδας και δείχνοντας τι μπορεί η Ελλάδα να προσφέρει στην ενημέρωση, φαντάζομαι ότι ο Ανδρέας θα αισθάνεται δικαιωμένος» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αρκετά ήταν τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και δεν απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις για τις προτάσεις των δανειστών.
«Επαίσχυντες και εξευτελιστικές» τις χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Απαντώντας στο ερώτημα ποιο θα ήταν το πρωτοσέλιδο που θα έβγαζε σήμερα ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης για την κατάσταση στη χώρα μας είπε: «Το πακέτο προτάσεων των δανειστών είναι επαίσχυντο και εξευτελιστικό για το λαό και την πατρίδα μας».
Αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι «βρίσκονται προ των ευθυνών τους, εκείνοι που υπαγόρευσαν τις λύσεις και δεν είναι άλλοι, από τους τρεις θεσμούς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως επίσης, βρίσκονται προ των ευθυνών τους και εκείνοι που επιμένουν σε ένα πρόγραμμα, που αφενός καταλύει τη δημοκρατία αφετέρου εξουθενώνει και εξανδραποδίζει την κοινωνία.
«Αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως αισθητό, είναι ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν είναι ανεκτές, όχι απλώς μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, όπως αυτή εκπροσωπείται στο πλέον οικουμενικό επίπεδο που είναι ο ΟΗΕ» , είπε η πρόεδρος της Βουλής.
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου