Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Πέμπτη το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει...
την γραμμή άμυνας προκειμένου να απαντήσει στην σκληρή κριτική και την αμφισβήτηση που ενδεχομένως να δεχτεί από στελέχη του κόμματος, όπως την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Νίκο Δένδια και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να «σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει στους εσωκομματικούς επικριτές του, αλλά πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση επιθυμούσε πρώτα να διασφαλίσει την στήριξη ή τουλάχιστον την ουδετερότητα του Κώστα Καραμανλή αλλά και στελεχών που έχουν σημαντικά ερείσματα στην «γαλάζια» βάση.
Μετά την συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή στην Κηφισιά όπου ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε με ανακούφιση τον πρώην πρωθυπουργό να του λέει πως δεν πρόκειται να ανακατευτεί με τα εσωκομματικά καθώς διαφωνεί την δεδομένη χρονική να μπει το κόμμα σε εσωστρέφεια, ήρθε η σειρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε στο γραφείο του τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος προκείμενου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συμφώνησαν πως εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον καθώς οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την οικονομία και το μέλλον της χώρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πιθανότατα θα ακολουθήσει την «γραμμή» Καραμανλή, μπορεί να μην αποχωρήσει από την αίθουσα όπως θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά πιθανότατα δεν θα πάρει τον λόγο.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μπορεί να μην συμφωνεί με βασικές πολιτικές που ακολούθησε ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και με την τακτική που ακολούθησε η ΝΔ προεκλογικά ωστόσο, υποστηρίζει πως η παράταξη θα πρέπει να μείνει ενωμένη καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για την χώρα οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
Μέχρι την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέβει στο βήμα δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες επαφές με στελέχη που προέρχονται από το «Καραμανλικό μπλοκ» ή με βουλευτές που το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί από το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος.
Η πλειοψηφία θέλει αλλαγή ηγεσίας - Η «γαλάζια βάση» όχι
Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της MRB που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR τέθηκε το ερώτημα για αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58,6%) εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (57%) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.
Όσοι από τους ερωτηθέντες έχουν ψηφίσει ΝΔ έστω και μία φορά από το 2000 και μετά, που αφορά περίπου το μισό δείγμα (531 άτομα), υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους (54,8%) πως υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ.
Στο ερώτημα «αν πιστεύετε ότι οι απόψεις που προεκλογικά είχε εκφράσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα δικαιώνονται ή όχι», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,1%) εκτιμά ότι είναι ακόμη νωρίς για να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα, για το 41,2% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Σαμαράς δικαιώνεται για αυτά που έλεγε πριν πάμε στις κάλπες, την 25η Ιανουαρίου.
Στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση», το 70,6% απαντά αρνητικά. Ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση του Α. Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ», όπου το 73,1% απαντά αρνητικά.
real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου