Στη στάση που κρατά το κόμμα της ΝΔ και ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής τoυ κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Μιλώντας στον Real FM, ο Στυλιανίδης δήλωσε: «Πρώτα απ΄ όλα θεωρώ ότι...
δεν έχει γίνει αυτοκριτική. Δεύτερον πιστεύω ότι η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους, αλλά με διάλογο. Και τρίτον υποστηρίζω ότι θα πρέπει συντεταγμένα, νηφάλια, ψύχραιμα και συλλογικά, όχι με παράλληλους μονολόγους να ανοίξει η διαδικασία η εσωτερική αυτής της συζήτησης σε όλα τα όργανα. Κοινοβουλευτική ομάδα, πολιτικό συμβούλιο, πολιτική επιτροπή, νομαρχιακές συνελεύσεις και στο τέλος συνέδριο. Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τα λάθη, να τα διορθώσουμε και βεβαίως να οριοθετήσουμε και τη νέα ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα με την οποία θα μπορέσουμε να ατενίσουμε αξιόπιστα το μέλλον».
Στο ερώτημα αν σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να τεθεί και θέμα ηγεσίας ο πρώην υπουργός απάντησε: «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να το πω αυτό. Εκτιμώ ότι αυτό είναι κάτι που προκύπτει ή δεν προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες. Θα ήταν λάθος ο καθένας μας ατομικά με βάση τα προσωπικά του, τις φιλοδοξίες του, με βάση τις ανησυχίες του να θέτει αυθαιρέτως αυτά τα ζητήματα. Είναι ζητήματα τα οποία αφορούν τη διεργασία και τη δημοκρατική λειτουργία μέσα σε μία μεγάλη παράταξη».
Σχετικά με την παρουσία του Κώστα Καραμανλή και την επίκληση από πολλές πλευρές και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος ξανά ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε: «Επειδή ξέρετε ότι λέω τα ίδια πράγματα και είμαι συνεπής σε αυτό που πιστεύω χωρίς να φοβάμαι να το υποστηρίξω θα υπενθυμίσω αυτό που είχα πει τον Φεβρουάριο του 2013, γιατί ισχύει ακόμα. Πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μία χρυσή εθνική εφεδρεία. Δεν μπορεί να αναλωθεί ούτε ως κομματάρχης, ούτε ως θα έλεγα μέρος ενός τρέχοντος παιχνιδιού. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός, νομίζω ότι και ο ίδιος έχει κάνει την αυτοαξιολόγησή του και είδε τα λάθη, τις παραλείψεις της δική του κυβερνητικής θητείας, είναι μία εφεδρεία που εύχομαι να μην τη χρειαστεί η χώρα μας, γιατί μόνο σε μία περίπτωση ανάγκης θα χρειαζόταν την εμπειρία του, αλλά είναι εκεί. Και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε. Αυτή είναι η γνώμη η δική μου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου