BINTEO...
"Το 2011 ο κ. Σαμαράς αποκαλούσε «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου» που «προκαλεί πανικό στην αγορά» τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας".
Το παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ...
σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία. «Ειλικρινά θεωρούν ότι με τέτοια φτηνή επιχειρηματολογία και λάσπη θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία;» αναρωτιέται η Κουμουνδούρου.
Αυτή τη στρατηγική της λάσπης, με κύρια αιχμή τον «κίνδυνο του Grexit» επιχείρησε ήδη να ξεδιπλώσει ο Α. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ. Σε αυτή την επιχείρηση, που σε τελευταία ανάλυση αποβαίνει εις βάρος της χώρας, συμπράττουν μόνο δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που είναι άγνωστο, αν και προφανές, ποιους εκφράζουν. "Εγχώρια και ξένα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τις ακραίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ειδικά την αναφορά του σε Grexit. Ως αποτέλεσμα, η ακατάσχετη πρωθυπουργική κινδυνολογία επιδείνωσε την ήδη κακή κατάσταση στις κεφαλαιαγορές, που έχουν προκαλέσει οι ανεύθυνοι χειρισμοί του", τονίζεται σε ανακοίνωση του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.
Νέο δημοσίευμα του Reuters (12/12) αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην κινδυνολογία περί Grexit. «Για να αποσπάσει η Ελλάδα μία καλύτερη συμφωνία από την τρόικα, η ΕΚΤ θα πρέπει να συμφωνήσει σε κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους, είτε στην επιμήκυνσή του είτε σε χαμηλότερα επιτόκια. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα αποδεχθεί ζημιά» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τζέιμς Σαφτ.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιουνκέρ παρενέβη ωμά στα εσωτερικά ζητήματα μίας (κατά τ' άλλα) ανεξάρτητης χώρας όπου (ακόμα) ισχύει η λαϊκή κυριαρχία, καλώντας τους Έλληνες να μην εκλέξουν «εξτρεμιστικές δυνάμεις» στην εξουσία (!) και προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε «γνωστά πρόσωπα» στην εξουσία (διαβάστε αναλυτικά). Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι είναι κατανοητή η ωμή παρέμβαση Γιούνκερ γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται. Την ίδια στιγμή, όμως, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Ολοένα και περισσότεροι, μάλιστα, θέτουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων στρατηγικών στην Ευρώπη, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.
left.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου