Η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν από το 62ο έτος της ηλικίας και η δραματική αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 15 στα 21,5 για την παροχή της κατώτατης σύνταξης ανατρέπουν πλήρως την υφιστάμενη εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος. Και...
σε συνδυασμό με την προτεινόμενη μείωση των συντάξεων κύριας ασφάλισης σαρώνουν και τα τελευταία υπολείμματα του ισχύοντος καθεστώτος παροχών.
Ο νέος χάρτης του ασφαλιστικού βρίσκεται εν πολλοίς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας, με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας να επιμένουν στην υιοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων και την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να μετριάσει τις κοινωνικές επιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής, ο κυβερνητικός επανασχεδιασμός του ασφαλιστικού συστήματος περιελάμβανε μόνο τις εξοικονομήσεις πόρων μέσω της οργανωτικής ανασυγκρότησης και τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε επαρκές από την τρόικα, η οποία θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, όπως και τη μείωση των συντάξεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η νέα «κεντρική» φιλοσοφία» του – υπό δημιουργία –ασφαλιστικού, που είναι η διασφάλιση της οικονομικής του αυτοδυναμίας, δηλαδή η κάλυψη των υποχρεώσεών του, χωρίς την ανάγκη της συνεισφοράς του κρατικού προϋπολογισμού.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
"Το Βήμα της Κυριακής"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.